Handbaldames||Handbal|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

WE ZIJN WERELDKAMPIOEN!!!

Met Estavana Polman als de absolute ster won Oranje het WK-handbal in Tokio na een bloedstollende finale tegen Spanje met 30-29. Werd de eerste helft nog afgesloten met een voorsprong voor Oranje 16-13, in de tweede helft ging het 10 minuten voor het einde steeds gelijk op.

Twee minuten voor tijd was het zelfs nog 29-29!!! Lois Abbingh maakte in de laatste seconden het winnende doelpunt uit een 7 meter, omdat een Spaanse speelster rood kreeg in de laatste 30 seconden. De Spaanse hield geen afstand van de Oranje-keepster Tess Wester.

Zinderend

Anderhalve minuut voor tijd nam Oranje nog een time-out. Zinderende spanning, klotsende oksels, het was een zenuwslopend moment voor Oranje. Maar ze maakten het koelbloedig af.

De Spaanse dames speelden een uitmuntende wedstrijd dankzij een ijzersterke verdediging. Ze hielden heel lang de spanning erin met prachtig spel onder leiding van aanvalster Cabral, maar Nederland hield moedig stand en ging er uiteindelijk verdiend met de WK-titel vandoor.

De Nederlandse dames met in hun midden Kelly Dulver, Danick Snelder (,,Meiden, nu verantwoordelijkheid nemen’), keeper Tess Wester en al die andere leeuwinnen waren uitzinnig van vreugde toen het laatste fluitsignaal had geklonken.

Rafael

Ex-voetballer Rafael van der Vaart, die als commentator bij Ziggo aan tafel zat en de levenspartner is van Estevana Polman, kon het einde van de wedstrijd – op van de zenuwen – niet langer aanzien. Uiteindelijk was ook hij dolblij met de WK-winst.

In het hele land keken handbalverenigingen in sporthallen en cafés naar de finale. Nederland heeft zich ook geplaatst voor het WK van volgend jaar.