Woede bij RTL Exclusief-kijker om imitatie Johan Cruijff

Johan Cruijff
Door: Eva Steins
11-01-2021

Na de massale kritiek op de eerste RTL Exclusief gooide Beau van Erven Dorens het format gauw om. Maar ook dit werd niet goed ontvangen bij de kijker, die massaal struikelden over een ‘ongepaste’ imitatie van Johan Cruijff…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De eerste aflevering van RTL Exclusief op 30 december werd bijzonder slecht ontvangen bij de kijker thuis. Het programma dat bedoeld is als satirische talkshow met typetjes als gasten bleek geen succes te hebben bij de kijker thuis. Na bakken kritiek gooide Beau en zijn team het format om. ,,We hadden nog even de tijd nodig om het programma beter te maken”, legde hij uit aan de kijker.

LEES OOK:

Makers passen format RTL Exclusief aan na kritiek over deepfakes

Quiz

De talkshow werd klaarblijkelijk omgetoverd naar een satirische nieuwsquiz, de typetjes bleven. Samen met een bekende Nederlander vormden de typetjes een team en gingen zij de strijd met elkaar aan. In de aflevering van gisteravond was het ‘koningin Máxima’ die een team vormde met de ‘echte’ Francis van Broekhuizen, tegen de ‘echte’ Gerard Joling die samen speelde met typetje Mark Rutte.

De kijkers thuis blijken wederom alles behalve enthousiast. Zo noemde een Twitteraar het programma ‘de grootste tv-flop van het jaar’. Ook vallen de kijkers massaal over een ‘ongepaste’ imitatie van de overleden voetballer Johan Cruijff.

Zo vinden zij de imitatie ‘te ver gaan’ en ‘ontzettend slecht en ongepast’.

Meer DenD