Woedende Eloise vastgelegd met verborgen camera: ‘Doe even normaal!’

Woeste Eloise betrapt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Eloise van Oranje is met een verborgen camera vastgelegd terwijl ze ingrijpt bij een racistisch gesprek op een terras. Boos loopt ze naar het tafeltje toe waar het gesprek plaatsvindt. ,,What the f*ck ben jij f*cking racistisch!”, zegt Eloise woest.

Eloise was nietsvermoedend een drankje aan het doen op het terras, toen ze een jongen tegen zijn ‘broer’ racistische opmerkingen hoorde maken. ,,Je gaat toch niet met een zwarte?”, zegt de jongen over de nieuwe vriendin van zijn ‘broer’. Eloise hoort het vol ongeloof aan en besluit voor de dame op te komen. ,,Ik ga er nú wat van zeggen”, zegt Eloise.

‘Doe even normaal!’

Boos loopt ze naar de tafel toe waar het gesprek plaatsvindt. ,,What the f*ck ben jij f*cking racistisch”, zegt ze fel. ,,Doe even normaal joh! Het spijt me, maar dit is zó racistisch!”

De ‘racist’ gaat de discussie met Eloise aan. ,,Waar bemoei jij je mee?”, vraagt hij aan haar. ,,Schat, mensen moeten je op je plek zetten”, antwoordt ze. Als de jongen vraagt wat zijn broer met ‘iemand als zij’ moet, slaat Eloise vol ongeloof haar hand voor haar mond. ,,Een zwarte met een niet-zwarte, hoor je wel wat je zegt?”

Verborgen camera

Wat Eloise niet weet, is dat de twee ‘broers’ acteurs zijn. In het programma In Your Face willen Youtubers Jaap Grunnink en Benjamin Beernink met een sociaal experiment onze morele grenzen testen. Toen het productieteam zag dat Eloise op het terras zat waar de verborgen opnames gingen plaatsvinden, besloot het team direct van de kans gebruik te maken.

‘Stoer van Eloise’

Actrice Noël van Kleef, die de vriendin van één van de jongens speelde, was erg onder de indruk van Eloise. ,,Ik vond het stoer van haar, en van de anderen die later op de dag bij hetzelfde experiment ingrepen”, vertelt ze in gesprek met het AD. ,,Ik heb hoop in de samenleving, ik verwacht dat er wel wordt ingegrepen. Maar toch, vooraf was ik wel zenuwachtig om teleurgesteld te raken. Dat mensen toch voor hun eigen belang gaan en het gewoon laten gebeuren.”

De gehele aflevering is maandag om 16.00 uur te zien op het YouTube-kanaal van NPO 3.

@npo3nl Eloïse van Oranje in ons nieuwe programma 'In Your Face'. Benieuwd hoe dit afloopt!? Check om 16:00 npo3.nl 👀 @everyprofilenameistaken @PowNed #InYourFace #EloïsevanOranje #Bondgenoten ♬ Original sound – NPO 3

Tags

ELOISE VAN ORANJE

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie