Woedende Gündogan beschuldigd van ongewenste seksuele avances

Nilüfer Gündogan
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De politieke partij Volt staat onder hoogspanning nu blijkt dat er maar liefst 13 klachten zijn binnengekomen over het in opspraak geraakt Kamerlid Nilüfer Gündogan. Handtastelijkheden, ongewenste seksuele avances, intimidatie en misbruik van positie wordt het Kamerlid voor de voeten geworpen.

De woedende Nilüfer Gündogan wordt door de partij zonder wederhoor uit de Tweede Kamerfractie gegooid. Dinsdag dient nog een kort geding dat door de Amsterdamse, die vroeger lid was van D66, tegen de leiding van haar partij is aangespannen.

Haar belangrijkste verdediging: ze is niet in staat wederhoor te geven. Volgens de Volt-leiding wilde ze echter niet meewerken aan het onderzoek dat is uitbesteed aan een extern bureau.

Deze Nilüfer Gündogan is echter niet van plan om haar Kamerzetel op te geven. In het eerste jaar maakte ze zich populair bij de achterban, omdat ze zich fel verzette tegen leden van van Forum voor Democratie en de bedreigingen die ook haar treffen ter discussie stelde.

Het grote publiek wist echter niet wat zich achter de schermen afspeelde. Het gedrag van Nilüfer Gündogan was kennelijk buitensporig concludeerde de partijleiding, die zegt zelf ook inschattingsfouten te hebben gemaakt.

Eerder onthulde Yves Gijrath dat hij uit twee bronnen zou hebben vernomen dat er sprake zou zijn van grensoverschrijdend gedrag van Nilüfer Gündogan richting vrouwen. Dat laatste blijkt echter niet uit de verklaring van de Volt-leiding.

Waarom Nilüfer Gündogan niet haar Kamerzetel opgeeft, kan mogelijk ook een financiële reden hebben. Het Kamerlid is dan verzekerd van een salaris tot er nieuwe verkiezingen worden uitgeschreven. In totaal zijn er dan maar liefst 20 fracties in de Tweede Kamer als ze inderdaad haar zetel niet afstaat. In politiek Den Haag wordt dat afgedaan als ‘zetelroof’.

Tags

NILÜFER GÜNDOGANPOLITIEKVOLT

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck