Woedende Lenny Kuhr ‘respectloos’ behandeld door AVROTROS

Lenny Kuhr woedend op AVROTROS|Lewnny Kuhr boos op AVROTROS
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

Voormalig songfestivalwinnares Lenny Kuhr is woedend op de omroep AVROTROS die zonder haar in kennis te stellen heeft verwijderd uit de registratie van Het Grote Songfestivalfeest. De verbouwereerde zangeres won in 1969 het Eurovisie Songfestival, maar was uit de uitzending van woensdagavond geknipt.

Vorig jaar op 17 november zong ze met De Troubadour in Ziggo Dome de sterren van de hemel, maar dat optreden kregen de kijkers niet te zien.

Even tot Hier

Lenny Kuhr, die notabene onlangs in Even tot Hier de hemel werd ingeprezen met haar variant De Generaal (over Louis van Gaal), is door AVROTROS niet van te voren op de hoogte gesteld dat ze uit de compilatie was geknipt. Tijdens het Grote Songfestivalfeest treden oud winnaars op.

De teleurstelling is groot bij Lenny Kuhr. Ze is haar wiek geschoten door de ‘respectloze’ behandeling door AVROTROS. ,,In Ziggo ging het dak eraf bij de Troubadour, maar in de uitzending van vanavond was ik niet terug te vinden”, aldus Lenny Kuhr op Twitter. ,,Er uit gemonteerd zonder kennisgeving. Respectloos.”

‘Optreden fantastisch’

Het opteden van Lenny Kuhr was een groot succes, volgens enkele concertgangers die erbij waren op 17 november in Amsterdam. ,,Je optreden was fantastisch en en stuk beter dan vele inzendingen die wel in de uitzending te zien waren”, aldus een van hen. ,,Uw optreden was super, dus daar kan het niet aan gelegen hebben.”

Ook in de BBC-variant van afgelopen weekeinde was Lenny Kuhr niet te zien, volgens een andere reactie.

Wat is er aan de hand?

AVROTROS heeft tot dusver niet gereageerd. Wellicht was er een logische reden om het optreden van Kuhr uit de uitzending te schrappen? Was het geluid van het optreden niet goed? Moest er vanwege de beperkte uitzendtijd worden geschrapt? Of was het een keuze van de samensteller van Het Grote Songfestivalfeest?

Lenny woedend:

Misverstand, AVROTROS treft geen blaam…

Leny Kuhr: ,,Ik heb contact gehad met @AVROTROS en hen treft geen blaam. De compilatie is gemaakt door de producent http://pilot-studio.nl en die zijn dan ook verantwoordelijk voor een transparante communicatie naar artiesten. De communicatie was zeer troebel.”

Tags

AVROTROSLenny KuhrSongfestivalZiggo

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie