Woedende reacties op nieuw kinderprogramma ‘Gewoon bloot’

Kinderprogramma wekt woede op
Door: Eva Steins
05-03-2021

Er is flinke ophef ontstaan rondom het nieuwe programma ‘Gewoon Bloot’. In het programma krijgen kinderen de kans om naakte mensen de kleren van het lijf te vragen. Dat zorgt bij veel kijkers voor woedende reacties…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Een bijzonder gewaagde zet van NPO, die het nieuwe programma gister voor het eerst de wereld in bracht. In het programma wordt een groep kinderen onder leiding van presentator Edson Garcia tegenover vijf volwassenen gezet. En al die vijf volwassenen zijn poedelnaakt. Idee achter het programma is dat de kinderen hen álles mogen vragen wat ze willen, zodat taboes doorbroken worden.

Boos

Of dat nou een goed idee is geweest van de NPO valt over te twisten. Zo wordt er op Twitter woedend gereageerd op het programma, dat velen als ‘walgelijk’ en ‘verwerpelijk’ bestempelen.

Zeker het fragment waarin één man te zien is met een piercing door zijn jongeheer kan niet rekenen op de sympathie van de kijker.

,,Dit is NIET normaal. Ik leer mijn kind dat wanneer een volwassene zijn/haar naakte lijf laat zien of over penispiercings wil praten, we naar de politie gaan. Ondertussen promoten de NPO, en het jeugdjournaal via school, dit als normaal”, schrijft Jenny Douwes.

Ook de SGP heeft uitgebreid gereageerd op het ‘walgelijke’ programma van de NPO. ,,Wat een walgelijk programma bij de NPO. Kinderen vragen laten stellen aan poedelnaakte mensen. Dit is schennis van de eerbaarheid en in strijd met de goede zeden. SGP stelt schriftelijke Kamervragen. Laten we hier heel snel mee stoppen!”

Meer DenD