Woedende reacties op persiflage Amalia: ‘Gemene pesterijen’

Tv kantine
Door: Eva Steins
29-01-2021

De reacties op de imitatie van prinses Amalia in De TV-kantine waren al verdeeld. Nu blijkt dat ons buurland ook niet gecharmeerd waren van de imitatie. Duitse Oranjefans halen flink uit naar ‘Amhalia’…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Najib Amhali (49) kroop twee weken geleden in De Tv Kantine in de huid van onze kroonprinses. De reacties op de opmerkelijke imitatie waren wisselend: de één vindt het hilarisch, de ander vindt het ongepast…

Pesterijen

Maar het is ons buurland niet in de koude kleren gaan zitten. Volgens Royalty Online staan de Duitse roddelbladen vol met kritiek op de persiflage.

De Duitsers nemen het op voor prinses Amalia en spreken van schande. Zo noemen zij de imitatie ‘gemene pesterij’, en schrijven zij dat Amalia ‘dit niet heeft verdiend’. ‘Het houdt gewoon niet op!’, aldus de Duitsers.

Smaak

Het Nederlandse koningshuis heeft nog niet gereageerd op de persiflage. Het is bij de familie geen onbekend terrein om geïmiteerd te worden. Zo komen familieleden geregeld voor in programma’s als De TV Kantine en kreeg Willem-Alexander zelfs zijn eigen karakter in LuckyTV: Willy.

Willem-Alexander reageerde eerder wel op de persiflages. Hij gaf toen toe het erbij te vinden horen. ,,Humor blijft altijd een kwestie van smaak”, deelde hij mee. Het was dus nog onduidelijk of ook Willem-Alexander hard kan lachen om de persiflages.

Meer DenD