Woeste Frank negeert uitspraak rechter: ‘Rogier krijgt mijn hond niet!’

Frank staat hond niet af
Door: Charlotte Wijnen
16-09-2021

Frank Jansen is woest na de uitspraak van de rechter. Niet alleen moet hij zijn hond twee dagen in de week afstaan aan Rogier, ook moet hij hem veel meer geld betalen. Frank besluit daarom de uitspraak te negeren. ,,Hij krijgt geen alimentatie en de hond krijgt hij ook niet mee!”

Tekst gaat verder onder advertentie
   

‘Hij is de weg kwijt’

Na de uitspraak van de rechter, plaatste Rogier meteen foto’s en video’s van hond Coco, die hij weer twee keer in de week mag zien. Maar volgens Frank heeft Rogier de hond helemaal niet terug. ,,Die hond is bij mij, kom maar kijken. Hij zet het in scène. Hij is gewoon de weg kwijt”, aldus Frank in weekblad Weekend.

Frank piekert er niet over om de hond te delen met Rogier. Tijdens het kort geding heeft hij de rechter gezegd dat dat in het belang is van het dier. ,,Maar de uitspraak is dat hij twee dagen per week de hond krijgt. Nou ja, dat ga ik natuurlijk niet doen.”

Boete van 100 euro per keer

Frank legt hierbij een gerechtelijk vonnis naast zich neer, en dat heeft grote gevolgen. Elke keer dat hij de hond niet mee geeft aan Rogier, moet hij 100 euro betalen. Maar dat doet Frank vrij weinig. ,,In dit verhaal krijg ik al rekeningen van duizenden euro’s van advocaten en rechtszaken, dan interesseert die 100 euro per keer me niet”, zegt Frank vastbesloten. ,,Daar loop ik niet op leeg. Ik draai mijn hand er niet voor om.”

Zoveel moet hij Rogier betalen

Maar dat is nog niet alles. Frank moet Rogier binnen een week na het vonnis 35.000 euro betalen. En daarbovenop moet hij vanaf deze maand Rogier elke maand 22.500 euro betalen. Dat geld is gebaseerd op grond van overeenkomst met RTL. Jaarlijks krijgen Frank en Rogier 540.000 euro, wat binnenkomt op de rekening van Frank.

,,Wat had ik gedaan: hij kreeg elke maand een voorschot van 5.000 euro. Ik nam ook zoveel en liet de rest op een rekening staan zodat ik belastingen en btw kon betalen”, legt Frank uit. Aan het einde van het jaar kreeg Rogier dan de helft van wat er nog op de rekening stond.

Frank is aan het eind van het jaar in zijn eentje aansprakelijk voor de belastingbetaling van het hele bedrag. Nu hij Rogier op jaarbasis 270.000 euro moet betalen, is het nog maar de vraag of Rogier belasting over dat deel gaat betalen. ,,Als hij geen belasting betaalt, komen ze de bij mij halen. Ik loop het restitutierisico, zoals dat heet.”

Meer DenD