Wolff: Trump zal huwelijk Harry kapen

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De kans dat prins Harry de Amerikaanse president Donald Trump uitnodigt bij zijn huwelijk met Meghan Markle op 19 mei in Windsor is nihil. Maar dat weerhoudt Britse en Amerikaanse media er niet van om driftig te speculeren over de mogelijkheid. In de Daily Mail heeft nu ook de journalist Michael Wolff een duit in het zakje gedaan door te waarschuwen dat Trump het hele huwelijksfeest zal kapen en domineren als hij wordt gevraagd.

Verwend kind

Wolff is deze dagen wereldnieuws vanwege zijn boek Fire and Fury: Inside Trump’s White House, waarin de Amerikaanse president wordt neergezet als een dom, verwend kind en niet als de ‘slimme, geniale man’ die hij zelf gelooft te zijn. Voor vertrek naar Engeland speculeerde Wolff hardop over de impact van Trump op de koninklijke bruiloft. “Hij zal de koningin en Buckingham Palace tot onderdeel van de Trump-show maken. Hij zal alle aandacht opeisen en geen genoegen nemen met een ondergeschikte rol.”

Prins Harry heeft nog niets verklapt over de gastenlijst, maar eerder is al duidelijk geworden dat daarop eerder Michelle en/of Barack Obama zullen prijken, dan de huidige bewoner van het Witte Huis. Harry heeft persoonlijke banden met het voormalige presidentspaar en op grond daarvan kan hun eventuele aanwezigheid worden verklaard.

Overschaduwen

Trump daarentegen zou alleen al vanwege de noodzakelijke beveiligingsmaatregelen en het onvermijdelijke maatschappelijke en politieke protest het hele huwelijk overschaduwen. Dat is nog afgezien van het feit dat het protocollair ongebruikelijk is en nooit eerder voorgekomen dat een Amerikaanse president aanwezig is bij een koninklijke bruiloft. Laat staan de bruiloft van iemand zo laag in de pikorde – tegen die tijd zesde in de lijn van troonopvolging – als prins Harry.

De discussie in Londen is dan ook niet over Trump als bruiloftsgast, maar of het zelfverklaarde genie Trump welkom is als staatsgast. Premier Theresa May dacht er vorig jaar goed aan te doen de net aangetreden president meteen namens de koningin uit te nodigen voor een staatsbezoek, maar dat is ongetwijfeld tot opluchting van de Queen voorlopig in de ijskast gezet. Mede omdat veel Britten hem niet op visite willen hebben. Ook al een reden om hem niet te verwachten bij Harry en Meghan. Die laatste heeft al genoeg te stellen met gekke familieleden.

 

BUZZR

 

 

Tags

MEGHAN MARKLEPRINS HARRYTROUWENTRUMP

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck