Wolter Kroes haalt uit naar Yvonne Coldeweijer: ‘Op een dag ben jij de sjaak’

Wolter mag Yvonne Coldeweijer niet
Door: Charlotte Wijnen
15-08-2022

De juicekanalen gooien de ene na de andere BN’er voor de bus. Steeds meer schokkende verhalen duiken op en Wolter Kroes vindt het genoeg geweest. Volgens hem wordt het tijd dat de juicekanalen zélf worden aangepakt. ,,Er komt een dag dat iemand als Yvonne Coldeweijer zelf de sjaak is.”

Marco Borsato is sinds het Voice-schandaal aan het licht is gekomen amper in het openbaar gezien. Hoewel er nog niets bewezen is, werd hij door bijna heel Nederland direct gecanceld. Zonder oordeel van de rechter, is zijn hele carrière al om zeep geholpen.

Wolter Kroes, die met lede ogen vanaf de zijlijn toekijkt, gelooft niets van de verhalen die over Marco rondgaan. ,,Ik geloof geen reet van dat Borsato-verhaal”, zegt hij in gesprek met Nieuwe Revu.

‘Ik steek mijn beide handen er voor in het vuur’

Ook de verhalen over Danny de Munk vindt hij ongeloofwaardig. ,,Ik ken dat ventje al zo lang. Ik weet wat hij vroeger allemaal met meiden heeft uitgespookt, maar ik steek mijn beide handen er voor in het vuur dat Danny niemand verkracht heeft. Marco idem dito.”

En achter die woorden blijft Wolter staan totdat er bewijs op tafel ligt. ,,Blijkt het straks toch zo te zijn en komt er bewijs op tafel, pas dan trek ik ze weer uit dat vuur. Eerder niet.”

Yvonne Coldeweijer de sjaak

De geruchten die verspreid worden door de juicekanalen noemt Wolter ‘levensgevaarlijk’. ,,Ze maken hele gezinnen kapot met vijftien jaar oude verhalen en zorgen ervoor dat kinderen van BN’ers niet meer naar school durven. Waar zijn ze in godsnaam mee bezig?”

Het is genoeg geweest, vindt Wolter. Volgens hem kunnen de kanalen een koekje van eigen deeg verwachten. ,,Er komt een dag dat iemand als Yvonne Coldeweijer zelf de sjaak is”, sneert hij. ,,Let maar op. Daar zitten we met z’n allen op te wachten. Dat is toch logisch? Ik vind deze tendens die gaande is te triest voor woorden en levensgevaarlijk. Maar ja, het publiek smult ervan, dus is er een verdienmodel voor.”

Wolter niet bang voor juicekanalen

Is Wolter niet bang dat hij zelf een keer onder vuur komt te liggen bij de juicekanalen? ,,Ik heb heus genoeg uitgevreten toen ik vrijgezel was, maar ik was snel weer aan de vrouw”, legt hij uit.

De zanger is naar eigen zeggen dan ook nooit vreemdgegaan en leeft momenteel een rustig gezinsleven. ,,Ik genoot heus van het vrije leven, maar ben uiteindelijk toch meer een type dat niet te lang alleen wil zijn en huisje-boompje-beestje koestert.”

Meer DenD