Wondermiddelen tegen stekend muggenleger…

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De Britse militairen hebben een wondermiddel ontdekt tegen stekende muggen: een huidolie.

De laatste weken is het in ons land bar en boos met het klamme weer, de oplopende temperaturen en het hoge gras in de weilanden; de muggen rukken op.

Het enige wat effectief helpt tegen prikkende muggen is uiteraard een goede hor in je slaapkamer. Een mug komt af op je lichaamsgeur en de kooldioxide van je adem. Tot maar liefst 30 meter weten ze (het zijn de vrouwtjes die steken) je te vinden! Ze weten precies waar ze moeten landen…

Behalve de hor of de klamboe kun je dus ook gaan smeren en spuiten. Want er zijn wondermiddelen, volgens de kenners. Nederlanders die wel eens in de Tropen zijn geweest gebruiken Deet als paardenmiddel tegen het vliegend muggenleger. De Australiërs zeggen weer dat Marmite, dat smeer je op je brood en waarin veel vitamine B zit, helpt tegen de muggen.

Meest spectaculair is een oliespray, die ook door het Engelse leger wordt gebruikt. Bij toeval is ontdekt dat het spul helpt bijvoorbeeld tegen zogeheten knutten, waar je vooral in het voorjaar bij sloten en plassen last van hebt. Vooral als de boeren nog niet maaien en de vogels hun nesten hebben op het land.

Laatste redmiddel, maar dieronvriendelijk, is de ouderwetse vliegenmepper, te gebruiken voor het slapengaan.

 

Tags

GEZONDHEID

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck