Woonplaats Jomanda ontdekt door privé-detective

Tineke de Nooij wil naar Jomanda
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Jos La Grande

De huidige woon- en verblijfplaats plaats van de ‘gevluchte’ Jomanda is door een privé-detective ontdekt. De vrouw die tot de eeuwwisseling duizenden Nederlanders naar Tiel lokte met haar healings is al ruim 12 jaar jaar ondergedoken ergens in Canada. Ze is inmiddels 73 en leidt een anoniem bestaan.

Joke Damman – haar echte naam – meende dat zij de schakel was tussen een andere wereld vol met engelen en de mensen op aarde, Ze is gelokaliseerd door een Canadese onderzoeker. Die deed data-onderzoek nadat dit aan hem was gevraagd door de Nederlandse particulier rechercheur John Warrrink.

Legioen aan fans

Jomanda had destijds een legioen aan fans. Bekend van haar was het ‘ingestraalde’ water dat genezende kracht zou hebben. Anderen zagen haar als een kwakzalver.

De ‘genezeres kwam helemaal in opspraak door het overlijden in 2001 van actrice Sylvia Millecam. ‘Jomanda’ zou Millecam hebben geadviseerd om de behandeling tegen borstkanker te stoppen. De alternatieve genezing had echter geen positief resultaat. De zielsgenezeres werd destijds vrijgesproken van schuld aan de dood van de actrice.

Sinds die periode is Jomanda verguisd en koos ervoor met haar toenmalige partner te verkassen naar Canada.

‘Nooit getwijfeld aan Jomanda’

Tineke de Nooij, de bekende radio-dj, zegt dat ze nooit enige twijfels heeft gehad bij het werk van Jomanda. De 80-jarige Tineke noemt Jomanda overigens geen vriendin, maar iemand met wie ze vriendschappelijke contacten onderhield. Ze gaf Jomanda een podium in haar tv-programma Tineke en de paranormale wereld.

,,Ik heb nooit aan Jomanda getwijfeld”, aldus De Nooij, die meewerkt aan een de Discovery-documentaire over Jomanda. ,,Ik zou zeer graag contact met haar willen. Gewoon om te weten hoe het met haar is”,

Belazerd

Anderen zijn veel kritischer. Onder hen Jack Spijkerman. Hij vindt dat het Jomanda zou sieren als ze zou bekennen dat ze de boel heeft belazerd. Ook toneelschrijver en voormalig partner van Millecam Haye van der Heijden vindt dat Jomanda had moeten worden gestopt. ,,Waarom heeft niemand deze vrouw tegengehouden?”, vraagt hij zich af.

Tags

JACK SPIJKERMANJOKE DAMMANJOMANDATINEKE DE NOOIJ

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck