Worden kijkers van Steenrijk, Straatarm genept? ‘Je mag meedoen met ander huis’

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Er gaan steeds meer geruchten dat het programma Steenrijk, Straatarm nep is. Nu onthult iemand op TikTok dat ze is gevraagd voor het programma, terwijl ze helemaal niet rijk is. ,,Maar ik mocht meedoen met een huis van iemand anders.”

TikTokker Ipek Steenbeek reageerde verbaasd toen ze benaderd werd om mee te doen aan Steenrijk, Straatarm. ,,Ik dacht: in welke categorie hoor ik dan? Ik ben niet arm, maar soms wel. Ik ben niet rijk, maar soms ook wel”, begint ze haar verhaal op TikTok. ,,Ik omschreef dat ik geen villa had, geen zwembad. Maar het was dus inderdaad dat wij dan het ‘rijke gezin’ zouden zijn. Het concept was leuk, maar wij zijn dat gewoon niet.”

Huis van iemand anders

Maar volgens Ipek maakte het niet uit of ze nou rijk was of niet. ,,Ze zei op een gegeven moment ook: ‘Je mag ook meedoen met een huis van iemand anders’. Maar dan doe je dus alsof je rijk bent, want dan ga je gewoon in een huis van iemand anders”, vertelt ze. ,,Het was echt heel raar.”

Niet rijk

Juicechannel deelt het TikTok-filmpje op Instagram en wordt overspoeld met reacties van volgers die ook benaderd werden. ,,Helemaal waar! Ik ben zelf ook benaderd en kreeg dit aanbod ook omdat ik niet in een villa woon. Het is zelfs zo ziek dat je een samenwerking met een bedrijf aan mag gaan en mag doen alsof dit van jou is voor meer reclame. Het weekgeld hoef je ook niet zelf aan de arme kant te geven, dit wordt allemaal gesponsord. Kortom: je hoeft alleen maar te doen alsof je rijk bent en lief te lachen.”

Ook een andere volger herkent zich in het verhaal. ,,Ze hadden ons ook gevraagd”, vertelt de volger. ,,We zouden zelfs tussen de opnames door naar huis mogen om de bestellingen van de zaak in te gaan pakken.”

Arme gezinnen

Maar hoe zit het met de arme gezinnen die in het programma te zien zijn? ,,Wat we tot nu toe weten is het arme gezin echt arm en niet gespeeld. Dus voor hen is het wel een leuke ervaring”, schrijft Juicechannel. 

@ipeksteenbeek Ik wist niet eens dat dit programma nog bestond trouwens 🤣 #fyp #foryou #storytime #tvprogramma ♬ original sound – Ipek Steenbeek

Tags

STEENRIJK STAATARM

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck