Wordt de Natalee Holloway-zaak eindelijk opgelost?

Nathalee Holloway zaak lijkt opgelost
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na zeventien jaar is er nog steeds niet bekend wat er die bewuste nacht met Natalee Holloway is gebeurd. Maar een Amerikaanse journaliste claimt nu bewijs te hebben om de zaak af te kunnen sluiten. Wordt de Holloway-zaak eindelijk opgelost?

Wat gebeurde er die bewuste nacht met Natalee Holloway op Aruba? Al zeventien jaar lang is ze zoek en feitelijk is er maar heel weinig bekend over wat er die nacht is gebeurd.

Joran van der Sloot

Het laatste moment dat er iets van Natalee is vernomen, zat ze bij Joran van der Sloot in de auto. Joran werd aangewezen als hoofdverdachte in de zaak, maar haar lichaam werd nooit gevonden.

Journaliste Greta van Susteren beloofde de moeder van Natalee in 2005 dat ze zich zou blijven vastbijten in de zaak totdat ze uit had gezocht wat er met Natalee gebeurd was. ,,Ik dacht dat het drie dagen zouden worden, niet zeventien jaar, maar ik heb me gehouden aan die belofte”, twittert Greta.

Eindelijk bewijs?

De journaliste zegt dat ze beschikt over bewijs waardoor de zaak eindelijk afgesloten kan worden. ,,Hoewel ik Natalee Holloway (natuurlijk) niet terug kan brengen, heb ik vandaag een belangrijk bewijsstuk voor haar moeder gekregen die deze 17 jaar kunnen afsluiten.”

Over wat voor bewijsstuk het gaat vertelt de journaliste nog niet. ,,Ik heb het afgelopen jaar dag en nacht met de moeder van Natalee Holloway gewerkt en het is adembenemend wat we hebben ontdekt…”

Joran vertelt in 2010 over de verdwijning

Er wordt al lange tijd gespeculeerd over wat er met Natalee gebeurd zou zijn. Op 28 februari 2010 gaf Joran in het programma ‘Joran spreekt’ aan dat hij inderdaad betrokken was bij de verdwijning van Natalee Holloway.

In het programma vertelde Joran dat hij en Natalee na het uitgaan bij een vriend van hem langs zijn geweest, waar ze drank en drugs zouden hebben gebruikt. Dit deden ze op het balkon, waar Natalee op een gegeven moment begon te dansen. Toen Joran naar haar toeliep om haar vast te pakken, zou ze van het balkon zijn gevallen. Daarna zou Joran met zijn vrienden haar in een moeras in de buurt hebben begraven. Maar of dit verhaal waar is, is nog steeds niet duidelijk, want haar lijk werd nooit gevonden.

Inwoners van Aruba: ‘Natalee in zee gedumpt’

Maar volgens inwoners van Aruba is er sowieso één ding die uitgesloten kan worden en dat is dat ze begraven zou zijn, zo meldde Nieuwe Revu in 2018. Op het vaste land van Aruba is er geen plek te vinden waar je binnen niet al te lange tijd een diep graf kan graven om iemand in te stoppen. De bodem is namelijk keihard. En op het strand bestaat er een grote kans dat het lichaam binnen de kortste keren ontdekt zou worden.

Inwoners stelden dat er maar één optie was en dat was met een boot richting Venezuela varen. Na een paar kilometer kom je in een golfstroom terecht die alles wat daarin terechtkomt meesleurt naar de oceaan. Mensen die de Caribische Zee kennen weten dan ook dat er daar ontzettend veel haaien leven die het lichaam zouden kunnen laten verdwijnen.

Binnenkort onthulling

Wanneer Greta haar bewijs gaat onthullen is nog niet duidelijk, maar ze wekt in ieder geval wel de nieuwsgierigheid bij haar volgers. ,,Ben benieuwd naar de afsluiting”, zo reageert iemand.

Tags

JORAN VAN DER SLOOTNATALEE HOLLOWAY

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie