Yaya Touré stopt en wil trainer worden

MOSKOU – Yaya Touré gaat een nieuwe carrière in de voetbalwereld opstarten. De Ivoriaan stopt als voetballer en gaat verder als trainer. Touré (35) heeft inmiddels zijn trainersdiploma op zak, onthulde zijn Russische zaakwaarnemer Dimitri Seloek.

De ijzersterke middenvelder maakte deel uit van het elftal van FC Barcelona dat in 2009 alle mogelijke prijzen pakte. Mede vanwege een moeizame relatie met trainer Pep Guardiola vertrok Touré een jaar later naar Manchester City. Met de lichtblauwe formatie uit Manchester pakte hij drie landstitels, de laatste vorig jaar met weer Guardiola als trainer. Touré was onder de Catalaan ook bij City op een zijspoor beland en verhuisde daarom naar de Griekse club Olympiakos Piraeus, waar hij ook zijn eerste stappen als trainer kon zetten.

Het dienstverband van de viervoudig Afrikaans voetballer van het jaar (2011, 2012, 2013 en 2014) in Griekenland duurde echter slechts een paar maanden. In december leverde hij zijn contract in. Nu gaat Touré verder als trainer. Hij mikt voor volgend seizoen op een club uit Rusland of Oekraïne. ”En in de toekomst is de Premier League het doel”, aldus zijn Russische manager.

 

BUZZS