Yesilgöz vindt excuses aan Tim Hofman niet nodig na oproep op X

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Dilan Yesilgöz vindt het niet nodig om excuses aan te bieden aan Tim Hofman. Dat zei de demissionair minister van Justitie en Veiligheid vrijdagavond in het tv-programma Vandaag Inside.

“Nee, want ik vind niet dat het nodig is”, antwoordde Yesilgöz op de vraag van presentator Wilfred Genee of zij excuses had aangeboden aan Hofman. De programmamaker riep eerder deze week op X op om beelden met hem te delen als mensen door de politie waren mishandeld tijdens demonstraties. De demissionair minister reageerde op haar beurt of Hofman ook beelden wilde hebben van relschoppers die journalisten beletten in hun werk of zelf agenten en de “Joodse gemeenschap” belagen. Volgens Hofman zette Yesilgöz hem “op het schavot” met haar bericht.

Volgens Yesilgöz ging het eerder deze week bijvoorbeeld in Amsterdam niet om demonstraties, maar om rellen waarbij de politie mensen sommeerde om weg te gaan. Zij voegde dan ook alleen “een suggestie” toe aan de oproep van Hofman. “Een journalist gaat altijd zelf over wat hij vraagt en doet, maar ik zou als minister van Justitie en Veiligheid echt niks waard zijn als ik niet zou opkomen voor mijn agenten.” Yesilgöz voegde eraan toe dat er overigens onderzoek wordt gedaan als agenten zich wel degelijk misdragen hebben tijdens demonstraties. “Dan moet er gewoon onderzoek komen, dat mogen ook journalisten doen.”

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck