Yoko Ono krijgt prestigieuze Amerikaanse onderscheiding

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Kunstenares Yoko Ono ontvangt dit jaar de Edward MacDowell Medal voor haar gehele oeuvre. Dat melden Amerikaanse media. De onderscheiding wordt sinds 1960 uitgereikt aan een kunstenaar die een onvergelijkbare bijdrage heeft geleverd aan de Amerikaanse cultuur.

“Er is nog nooit iemand zoals zij geweest”, aldus de jury. “Over een periode van zeven decennia heeft zij ogen beloond, aangezet tot gedachten, feministen geïnspireerd en immigranten verdedigd door werk dat getuigt van een enorme verbeeldingskracht. Haar unieke, krachtige werk spreekt ons aan.” De onderscheiding ging eerder naar grote namen als Leonard Bernstein, Stephen Sondheim en Toni Morrison.

Ono, die 91 jaar is, zal vermoedelijk niet aanwezig zijn bij de uitreiking in juli. De kunstenares verschijnt al jaren niet meer in het openbaar. In Londen trekt op dit moment een overzichtstentoonstelling van haar oeuvre in Tate Modern veel bezoekers. Ono probeert al haar hele leven het publiek aan te sporen tot een betere wereld. Vrede en verdraagzaamheid vormen een rode draad in haar werk.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck