Yolanda Hadid terug op social media na negen maanden ‘detox’

Door: DitjesDatjes
01-08-2022

Yolanda Hadid heeft zondag voor het eerst in negen maanden een post gedeeld op Instagram. Het Nederlandse oud-model verklaarde dat ze een ‘social media detox’ had ingelast omdat ze verslaafd was geraakt aan haar telefoon.

In een lange post vertelt de moeder van modellen Bella en Gigi Hadid dat ze na het overlijden van haar eigen moeder Ans van den Herik in 2019 depressief werd en daarbovenop haar ziekte van Lyme weer opleefde. “Mijn telefoonverslaving hielp ook niet, die begon zoveel tijd van mijn leven in te nemen. Het is zo makkelijk om je te verliezen in de verhalen van anderen en vergeten je eigen verhalen te beleven en lief te hebben.”

Hadid (58) stelt dat mensen de “kunst van het communiceren” verliezen, “en dat creëert een diepe eenzaamheid in ons”. Ze verlangt terug naar de tijd waarin een telefoon slechts een apparaat was waar je mee kon bellen, “zonder de druk om e-mails en sms’jes te beantwoorden en uren door social media te scrollen tot je ogen zeer doen en je meestal ongeïnspireerd bent geraakt.”

Alhoewel het Hadid goed is bevallen om meer tijd te besteden aan het lezen van boeken, oude bekenden opzoeken, creatieve dingen te doen en tijd met haar familie door te brengen, heeft ze toch besloten haar Instagramaccount weer te gaan gebruiken. “Ik vind het leuk om terug te zijn en te zien waar jullie in de tussentijd allemaal mee bezig zijn geweest”, besluit ze haar post.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD