Yolanthe deelt hartverscheurende foto

Yolanthe Cabau
Door: DitjesenDatjes
06-01-2020

De verwoestende bosbranden in Australië grijpen veel mensen aan. Zo ook Yolanthe. De actrice en presentatrice besluit om in actie te komen en deelt een hartverscheurende foto op Instagram.

Doneren aan brandweer

Op de foto is een koalabeer te zien die ernstig is verbrand door de bosbranden. De vacht van het beestje is helemaal verschroeid. Bij de foto schrijft Yolanthe: ,,Australië. Hartverscheurend.” Vervolgens wijst ze al haar volgers op een link waar mensen kunnen doneren aan het brandweerkorps van Australië.

Omgekomen dieren

Begin september begonnen de bosbranden in Australië. Het AD meldde afgelopen week dat er al 500 miljoen dieren zijn omgekomen door de branden. Veel zijn verbrand, maar ook zijn er veel dieren overleden door de aanhoudende droogde. Daardoor is voedsel schaars. De Australische minister van Milieu, Sussan Ley, schatte onlangs dat dertig procent van koala’s in de staat New South Wales zijn omgekomen. Ook zijn er 24 mensen om het leven gekomen.

Het ziet er niet naar uit dat het de komende dagen gaat regenen in Australië. De temperaturen zullen stijgen tot 44 graden.

 

Meer DenD