Yolanthe: ,,Dit is de heftigste dag uit mijn leven”

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Sinem Toprak

Yolanthe Sneijder-Cabau heeft in Nepal meegelopen met een demonstratie. Yolanthe ging de straat op met moeders waarvan de dochters in handen zijn gevallen van mensenhandelaren.

Samen met haar zoontje Xess Xava zijn ze al een paar dagen in Nepal voor haar eigen stichting Free a Girl. ,,Vandaag ben ik met een groep mensen die hun dochters en meisjes zijn verloren aan mensenhandel. Ze waren te jong om voor zichzelf op te komen. Samen staan we sterk om geweld tegen vrouwen en kinderen een halt toe te roepen’’, schrijft Yolanthe onder haar foto op Instagram. Op de foto is ze te zien met een bord in haar hand waarop staat ‘stop geweld tegen vrouwen’.

Kinderprostitutie

Een aantal dagen geleden postte ze dat ze veel moest huilen: ,,Het is één van de heftigste dagen uit mijn leven. Ik heb jonge meisjes bezocht die jaren in de kinderprostitutie hebben gezeten. Yolanthe probeert de meisjes te bevrijden en ze onderdak te bieden. ,,Het waren intense gesprekken over hun treurige en onmenselijke levens. Ik werd misselijk en verdrietig van alles wat ik hoorde. Meisjes die mij brandwonden lieten zien en me vertelden dat ze meerdere malen geëlektrocuteerd werden als ze niet mee werkten om door twintig mannen per dag verkracht te worden”, schreef ze op Instagram.

Afschuwelijk

De emoties komen weer naar boven bij Yolanthe, zo schrijft ze: ,,Ik ben nu in mijn hotelkamer met mijn lieve zoontje die net in slaap is gevallen in mijn armen. De tranen komen weer op nu al die verhalen zich weer afspelen in mijn hoofd. Het is onmenselijk. Afschuwelijk. Zo verdrietig. Ik kan er niet bij. Die gezichtjes van al die lieve onschuldige meisjes. Het breekt me.’’

https://www.instagram.com/p/Bqp-yWKlip9/?utm_source=ig_embed

https://www.instagram.com/p/Bqq4p89CNKR/

https://www.instagram.com/p/BqpTTXRlu4W/

 

Tags

WESLEY SNEIJDERXESS XAVAYOLANTHE CABAUYOLANTHE SNEIJDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck