Youp noemt zichzelf ‘een verwende idioot’

Youp van 't Hek
Door: DitjesDatjes
10-09-2017

Cabaretier Youp van ’t Hek heeft het helemaal gehad met onzinnige uitstapjes en korte toeristenvluchtjes met het vliegtuig. Van ’t Hek is bij zinnen gekomen omder meer door het verwoestende orkaangeweld dat mogelijk het gevolg is van de klimaatverandering.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Ook zijn eigen uitstapjes en onzinreisjes als supporter van Ajax neemt hij op de korrel in zijn column van gisteren in het NRC. ,,Schaam je rood. Mijn eigen voetbalreisjes naar Milaan en Barcelona. Wegwezen verwende idioot”, schrijft Van ’t Hek over zijn eigen gedrag om het vloegtuig te pakken.

Volgens de theaterman is het nodig dat we collectief ‘een aantal debiele vliegtickets’ moeten inleveren. ,,Domweg omdat we de planeet met zijn allen kapot vliegen”, aldus de cabaretier, die het heeft over de systematische vernietiging van de aarde.

Voormalig Commissaris van de Koningin Hans Alders, die al jaren de Nederlandse luchtvaart adviseert, noemt Youp een ‘politieke schnabbelkont’. Alles is er volgens hem op gericht om luchtvaartondernemingen, zoals de KLM, ‘lekker’ te laten doorgroeien.

Meer DenD