YouTuber PewDiePie na maand pauze weer terug

Door: DitjesDatjes
22-02-2020

PewDiePie is na een pauze van slechts enkele weken alweer terug. De omstreden Zweedse YouTube-ster kondigde in december aan een pauze in te lassen omdat hij oververmoeid was, maar plaatste vrijdag toch alweer een video op zijn kanaal.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

“Ik ben teruggekeerd. Na een maand, een lange pauze, ben ik terug”, zegt de 30-jarige Zweed in de video, die binnen een dag al meer dan zes miljoen keer is bekeken. Hoewel de afgelopen tijd “eigenlijk best leuk” was, miste PewDiePie het maken van video’s. Hij zegt weer volop aan de slag te gaan en zich in de toekomst niet alleen te beperken tot het dagelijks maken van video’s.

In december kondigde hij aan voorlopig geen video’s te maken. “Ik neem volgend jaar een pauze van YouTube. Ik ben moe en voel me uitgeteld”, zei hij toen.

PewDiePie, wiens echte naam Felix Kjellberg is, is een van ’s werelds meest succesvolle YouTubers met meer dan 103 miljoen abonnees. Met zijn video’s raakte hij meerdere keren in opspraak. Zo maakte hij in een van zijn filmpjes antisemitische grappen en schold hij in een ander een medespeler tijdens een schietspelletje uit voor nigger. Dit kwam de Zweed beide keren op veel kritiek te staan.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD