Yvonne Coldeweijer aangeklaagd door Samantha Steenwijk

Yvonne Coldeweijer voor de rechter gedaagd door Samantha Steenwijk
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Nadat Yvonne Coldeweijer onwaarheden over Samantha Steenwijk naar buiten bracht, heeft de zangeres besloten de roddelkoningin aan te klagen.

Yvonne Coldeweijer meldde onlangs in één van haar YouTube-videos dat Samantha Steenwijk illegale dieetpillen zou hebben gebruikt om af te vallen.

‘Misleidend en onwaar’

Een week nadat Yvonne de video over Samantha online gooide, kreeg ze een mail van de advocaat van Samantha met het verzoek tot rectificatie. ,,In eerste instantie leek het mij het beste idee om dit af te handelen en door”, legt Yvonne in haar nieuwste YouTube-video uit.

Yvonne wilde naar eigen zeggen wel meewerken en haalde daarom de video offline, maar de rectificatie wilde ze op háár manier brengen. ,,Toen kwamen ze zelf met een rectificatie. En dit moest op zwarte achtergrond met witte letters, en er moest in staan dat hetgeen wat ik gebracht had misleidend is en onwaar.”

Yvonne wil nu zélf bewijs

En dát wilde Yvonne niet doen. ,,Ik wil wel brengen dat Samantha zegt dat het niet waar is. Dat is hoor en wederhoor en dat had ik moeten doen. Ik wil ook toegeven dat dat niet zo handig is geweest”, legt Yvonne uit. ,,Maar ik ga niet zeggen dat het onwaar is, want ik denk namelijk dat het wél waar is.”

Zelf vindt Yvonne dat ze in haar recht staat en ook helemaal niet hoeft te zeggen dat het onwaar is. ,,Zij heeft mij ook geen bewijs geleverd dat het onwaar is. Dus daarvan had ik zoiets van, dat ga ik niet doen. Dat was tegen mijn principes in.”

Kort geding

Wel schreef ze in Instagram Stories dat ze bericht had ontvangen van Samantha die beweert dat ze de illegale pillen niet heeft gebruikt. ,,Vervolgens heb ik nog heel braaf ook gedaan wat ze vroegen, namelijk in de volgende video ook nog een rectificatie gebracht met exact dezelfde woorden.”

Toch lag er gisteren een dagvaarding bij Yvonne op de deurmat. ,,Een kort geding, want de rectificatie had niet in mijn eigen woorden gemogen. Het moest precies zoals zij het hadden opgeschreven”, zegt ze boos.

Ook eist Samantha volgens Yvonne 5.000 euro aan immateriële schade. ,,Volgende week dinsdag moet ik dus in Amsterdam voor de rechter verschijnen. Wat mij betreft had dit niet gehoeven, maar Samantha wil de strijd aangaan en dan krijg je het ook.”

Tags

aangeklaagdKort gedingSamantha SteenwijkYvonne COldeweijer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie