Yvonne Coldeweijer boos over krokettenactie Rachel

Kroketten blijven in het nieuws
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Rachel deelde gisteren tijdens Holland Zingt Hazes kroketten uit aan de hele crew. Velen kunnen lachen om de zelfspot die Rachel toch blijkt te hebben. Maar wie er absoluut niet om kan lachen is Yvonne Coldeweijer.

Rachel heeft donderdag een hele schaal met kroketten uitgedeeld in de Amsterdamse concertzaal Ziggo Dome. Daar waren medewerkers bezig met de opbouw voor de concertreeks Holland Zingt Hazes. ,,De crew is hard aan het werk en dat verdient wel een kroketje”, schrijft Rachel in Instagram Stories.

‘Nu ineens wél zelfspot?’

De kroketten zijn uiteraard een knipoog naar de bijnaam ‘gecremeerde kroket’, die Yvonne Coldeweijer voor Rachel gebruikt. Velen kunnen lachen om de zelfspot die Rachel toch blijkt te hebben, maar Yvonne Coldeweijer vindt het minder grappig. ,,Eerst belast je het hele Nederlandse rechtssysteem en nu maak je het tot één grote grap?”, schrijft ze vol verbazing in Instagram Stories. ,,Deze zelfspot was sympathiek geweest vóór de rechtszaak. Niet erna.”

‘Gecremeerde kroket’

De rechter besliste in januari dat Coldeweijer de woorden ‘gecremeerde kroket’ niet meer mag gebruiken als het om Rachel gaat. De rechter legde een dwangsom van 1000 euro op voor elk uur dat de term ‘gecremeerde kroket’ online zou staan. Dit kon oplopen tot een maximum van 50.000 euro. Coldeweijer kondigde aan in beroep te gaan, maar dat bleek niet nodig: Rachel veranderde van gedachten. ,,Als Yvonne Coldeweijer er nu zo gelukkig van wordt om deze woorden te gebruiken, dan mag ze wat mij betreft gewoon haar gang gaan”, schreef Rachel op Instagram.

Tags

RACHEL HAZESYVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck