Yvonne Coldeweijer dient klacht in tegen BNR en Talitha Muusse

Door: DitjesDatjes
27-05-2022

Yvonne Coldeweijer dient een klacht in tegen Talitha Muusse en BNR Nieuwsradio bij de Raad voor de Journalistiek. Dat meldt de 35-jarige roddelvlogster vrijdagavond via Instagram. Coldeweijer beweert “dubbel genaaid” te zijn door de journaliste en de radiozender toen zij haar een nepvideo stuurden waarop Muusse cocaïne zou snuiven.

Coldeweijer claimt dat BNR haar een andere video heeft gestuurd dan dat de omroep zelf heeft laten zien. Volgens de roddelvlogster is op de video die BNR deelt een stukje uit de video niet te zien dat het aannemelijk maakt dat Muusse echt iets zou hebben gesnoven. “Zij hebben het snuifgedeelte uit de video geknipt”, aldus Coldeweijer, die dat “schandalig” noemt en spreekt van “onethische journalistiek”. “Ik zal daarom een officiële klacht indienen bij de Raad voor de Journalistiek ten aanzien van journaliste Talitha Muusse en omroep BNR”, schrijft de roddelvlogster. De Raad voor de Journalistiek is een Nederlandse instelling die beoogt een onafhankelijk oordeel te vellen over journalistiek werk.

BNR-hoofdredacteur Mireille van Ark wilde tegenover het ANP niet ingaan op de vraag of er inderdaad een andere video naar Coldeweijer is gestuurd. Over de klacht die Coldeweijer zegt te gaan indienen, zegt Van Ark: “Het staat haar vrij om naar de Raad voor de Journalistiek te gaan.”

Nepvideo

Eerder deze week deelde Coldeweijer een video waarin gesuggereerd wordt dat Muusse drugs gebruikte. Het filmpje bleek later in scène gezet te zijn door de presentatrice en BNR. Die laatste stuurde de video vervolgens anoniem naar Coldeweijer. Met hun actie wilden Muusse en de radiozender laten zien hoe juicekanalen zoals Life of Yvonne van Coldeweijer te werk gaan.

Coldeweijer deed wel navraag bij Muusse, maar deelde de video ondanks de ontkenning van de presentatrice een dag later toch met de volgers in haar betaalde Telegramgroep. Volgens Yvonne is ze misleid en wilden BNR en Muusse “bewijzen dat ik niet integer ben”. Ze beweert rechtmatig te hebben gehandeld door het delen van de video.

BuzzE

Meer DenD