Yvonne Coldeweijer: ik maak al mijn sieraden echt zelf

Door: DitjesDatjes
29-07-2021

Influencer Yvonne Coldeweijer heeft woensdagavond in een YouTube-video gereageerd op de ophef die is ontstaan over de sieradenlijn die zij verkoopt. Omroep Brabant maakte eerder deze week melding van sieraden die Coldeweijer zegt zelf te hebben ontworpen, maar die ook via Chinese webwinkels voor veel minder geld zouden worden aangeboden.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

In de YouTube-video legt de influencer uit hoe zij haar sieraden ontwerpt op een A4’tje. Daarna wordt het ontwerp technisch uitgewerkt door een freelancer. Dit ontwerp gaat naar de fabriek waar een sample wordt gemaakt. “Dat is echt heel duur, een paar honderd euro! Dat is best klote”, aldus de influencer.

Daarna bepaalt Yvonne of zij het design goed genoeg vindt voor haar webwinkel. Zij doet dit bijvoorbeeld door de sieraden zelf een paar dagen te dragen.

Geen patent

Dat er ook oorbelletjes op AliExpress te vinden zijn die lijken op haar ontwerpen, is toeval, aldus Coldeweijer. “Je hebt natuurlijk overal wel oorbelletjes met sterretjes of maantjes die er hetzelfde uitziet. Dat is geen uitvinding waar je patent op moet aanvragen.”

Een groot verschil is volgens de influencer het materiaal waarvan de oorbelletjes uit China of uit Brabant van gemaakt zijn. “Waarom is het ene oorbelletje 1 cent en mijn oorbel 50 euro? De meeste mensen voelen wel een beetje aan hun aqua aan wat daar de reden van is.” Veel goedkope sieraden bevatten geen echte edelmetalen. “Dan staat er goud of zilver, maar dan gaat het puur om de kleur. Ik wil natuurlijk niet dat jij iets koopt waar je spijt van krijgt.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD