Yvonne Coldeweijer in de val gelokt: ‘Verspreidt onwaarheden’

Yvonne in de val gelokt
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Yvonne Coldeweijer suggereerde afgelopen week dat Talitha Muusse drugs gebruikt. De roddelkoningin kreeg een video toegestuurd waarin het leek dat de presentatrice cocaïne aan het snuiven was op een wc. Nu blijkt dat Yvonne regelrecht in de val is gelokt, want de beelden waren in scène gezet…

Yvonne Coldeweijer krijgt dagelijks nieuwtjes binnen via haar spionnen. Maar hoe betrouwbaar zijn die nieuwtjes eigenlijk? Die vraag wordt steeds vaker gesteld, en daarom besloot BNR Nieuwsradio anoniem een video naar Coldeweijer te sturen waarin de indruk werd gewekt dat Talitha Muusse cocaïne aan het snuiven was.

‘Juicekanalen verspreiden makkelijk onwaarheden’

Toen Yvonne de video ontving, deed ze wel navraag bij Talitha zelf. Ondanks de ontkenning van de voormalige Op1-presentatrice, deelde ze de video toch in haar betaalde Telegramgroep. Volgens de radiozender steeg haar betaalde kanaal met bijna honderd leden. Maar wat Yvonne niet wist, was dat het filmpje hartstikke nep was.

,,Een wazig, door BNR ingestoken, filmpje was voor Yvonne Coldeweijer voldoende om Muusse ten overstaan van een kleine half miljoen Instagramvolgers te beschuldigen van cocaïnegebruik”, meldt BNR. Met de actie wilden Talitha en BNR aantonen dat juicekanalen ‘makkelijk onwaarheden verspreiden’.

‘Ik hoef niets te bewijzen’

Maar volgens Yvonne deed ze niets verkeerd. ,,De rechter heeft me richtlijnen gegeven waar ik me aan hoor te houden. Ik hoef niet te bewijzen dat iets 100% zeker waar is. Ik moet laten zien dat het aannemelijk is”, aldus Yvonne in Instagram Stories.

,,Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch? Daarnaast heb ik hoor en wederhoor toegepast en ook nog vermeld dat de video fake kan zijn. Ik heb dus rechtmatig gehandeld.”

De roddelkoningin denkt dat Talitha haar gebruikt om haar carrière naar een hoger niveau te tillen. ,,Zat je carrière in een dipje? Gebruik je mij nou voor media-aandacht? Wat gênant”, sneert Yvonne.

Tags

beschuldigdbeschuldigingBNRdrugsgebruikTalitha MuusseYvonne COldeweijer

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie