Yvonne Coldeweijer klaagt Talitha Muusse aan

Yvonne klaagt Thalita aan voor uitlokking
Door: Charlotte Wijnen
24-06-2022

Yvonne Coldeweijer laat het er niet bij zitten dat ze in de val is gelokt door Talitha Muusse. De roddelkoningin stuurde een brief naar BNR met het verzoek tot rectificatie. Nu hier geen gehoor aan is gegeven, onderneemt Coldeweijer verdere stappen.

BNR Nieuwsradio stuurde anoniem een video naar Yvonne Coldeweijer waarin de indruk werd gewekt dat Talitha Muusse cocaïne aan het snuiven is. Yvonne werd regelrecht in de val gelokt, want de beelden bleken in scène gezet te zijn.

In de val gelokt

Met de actie wilden Talitha en BNR aantonen dat juicekanalen ‘makkelijk onwaarheden verspreiden’. ,,Een wazig, door BNR ingestoken, filmpje was voor Yvonne Coldeweijer voldoende om Muusse ten overstaan van een kleine half miljoen Instagramvolgers te beschuldigen van cocaïnegebruik”, meldde BNR.

‘Ze hebben het snuifgedeelte eruit geknipt’

Maar volgens Yvonne deed ze niets verkeerd. Toen ze de video ontving deed ze navraag bij Talitha zelf. ,,Als jij in een video stiekem bij de wastafel aan een sleutel snuift, acht ik het aannemelijk dat je daar coke gebruikt. Dat is toch logisch? Daarnaast heb ik hoor en wederhoor toegepast en ook nog vermeld dat de video fake kan zijn. Ik heb dus rechtmatig gehandeld”, zei Yvonne destijds.

Later claimde Yvonne dat BNR haar een andere video heeft gestuurd dan dat de omroep zelf heeft laten zien. ,,Zij hebben het snuifgedeelte uit de video geknipt”, aldus Coldeweijer, die sprak van ‘onethische journalistiek’.

Brief aan de Raad voor de Journalistiek

Yvonne besloot daarop een brief te sturen naar BNR met het verzoek tot rectificatie. Dat is inmiddels twee weken geleden, laat Yvonne vandaag weten. ,,Hier is geen gehoor aan gegeven en volgens de richtlijnen van de Raad voor de Journalistiek, horen we nu een maand te wachten tot we onze brief bij de Raad mogen indienen. Hiervan zijn inmiddels twee weken van voorbij”, schrijft ze op Instagram.

Meer DenD