Yvonne Coldeweijer krijgt straf van TikTok: ‘Zo ben ik helemaal niet meer’

Yvonne gevangen in het algoritme van TikTok
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Yvonne Coldeweijer wordt ‘gestraft’ door TikTok. Omdat ze eerder riep dat ze geen kinderen wilde, krijgt ze nu voortdurend filmpjes op TikTok te zien van vrouwen die hebben gekozen om kinderloos te zijn.

Yvonne Coldeweijer had nooit een sterke kinderwens, zo vertelt ze in een video op haar juicekanaal. ,,Ik heb mijn hele leven eigenlijk gewacht tot dat moment zou komen, en dat kwam eigenlijk nooit. En daarom dacht ik ook altijd: wil ik het eigenlijk wel echt?”

Geen kinderwens

Waarom had Yvonne geen kinderwens? ,,Ik ben gewoon iemand die heel erg gesteld is op mijn vrijheid. Ik hou heel erg van werken en: zullen we nu uiteten gaan? Let’s go. Dus ik stond nooit echt te springen”, legt ze uit. ,,Op een gegeven moment is natuurlijk de vraag: ga ik het wel doen of niet? Maar de groei naar ‘ja’ werd wel steeds groter. Omdat ik natuurlijk heel erg verliefd werd op mijn partner had ik zoiets van: we gaan dit samen doen. En toen hebben we besloten om ervoor te gaan.”

‘Gestraft’

Inmiddels is Yvonne moeder van zoontje Ted, maar op TikTok blijft ze in hetzelfde algoritme zitten. ,,Ik zit dus nog steeds in een algoritme waarbij ik de hele tijd vrouwen tegenkom die heel erg de behoefte hebben om ons op te leggen dat ze geen kinderen willen omdat ze hun leven niet willen opgeven. En ik wás die persoon, maar nu heb ik zelf een kind.”

Aanvallend

Eigenlijk wil Yvonne die filmpjes niet meer zien. ,,Sommige TikToks komen zelfs een beetje aanvallend op mij over. Zo van: wow, doe gewoon je ding”, vervolgt ze. ,,Misschien is het belangrijk om te zeggen tegen mensen die twijfelen, en in zo’n TikTok-algoritme komen: laat je niet gek maken. Als je twijfelt, kan je het ook nog steeds wél doen. Want het is héél leuk.”

Tags

YVONNE COLDEWEIJER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck