Zaak Lil Kleine uitgesteld

Door: Julia Zendman
06-12-2022

Lil Kleine zat in februari vast voor de mishandeling op zijn toenmalige verloofde Jaimie Vaes. Een agent lekte op Snapchat dat het afzien was voor Jorik, die normaal gesproken baadt in luxe. De zitting in de zaak van de ex-politieagent die wordt verdacht van het lekken van informatie over Lil Kleine, is uitgesteld.

De voormalig politiemedewerker heeft aan een persoon op Snapchat beschreven hoe Jorik de nacht in de cel had doorgebracht. Geen champagne, oesters, kaviaar of een speciale behandeling aan de chef’s table, maar eten wat de pot schaft. Met een huilende Lil Kleine als gevolg, volgens de screenshots van het gesprek dat juicekanaal RealityFbi deelde. De politierechter schijnt de zaak te complex te vinden en heeft deze doorverwezen naar de rechtbank met drie rechters, de meervoudige kamer.

LEES OOK:

Agent lekt op Snapchat: ‘Lil’ Kleine vindt gevangenis eten niet lekker’

Mishandeling

Jorik werd opgepakt nadat er beelden naar buiten kwamen waarop is te zien hoe hij zijn ex-verloofde Jaimie mishandelt. Yvonne Coldeweijer deelde die bewuste avond beveiligingsbeelden waarop te zien is dat Lil Kleine Jaimie aan haar haren uit een auto trekt en vervolgens haar hoofd tussen het portier en de auto klemt. Na een lange mediastilte, bevestigd Jaimie de mishandelingen en vertelt ze bij Khalid & Sophie over de toxic relatie met Jorik. Volgens haar was het ‘een avond als zovele’, maar één ding was anders: het kwam met beelden naar buiten. „Als het niet zo expliciet naar buiten was gekomen, had ik hier niet gezeten en niet in deze situatie gezeten. Dat was niet gezond geweest. Ik denk dat het nodig was om uit deze situatie te komen. Er is geen weg terug. Dat had ik nodig, want ik ging altijd weer terug”, vertelt ze.

Grooming

De ex-politieagent wordt niet alleen verdacht van het lekken van informatie, maar ook van het tonen van seksuele beelden aan een minderjarige en groomen, het winnen van het vertrouwen van iemand met als doel het slachtoffer seksueel te misbruiken.

Te complex

Dinsdag zei de politierechter in Amsterdam dat de zaak te ingewikkeld lag en besloot de zaak niet inhoudelijk te behandelen. Het lijkt erop dat Jorik nu twee rechtszaken heeft lopen, die niet snel voorbij zullen zijn. De ruzie over het broodrooster, de waterkoker en de blender is namelijk ook nog steeds gaande. Daarover doet de rechter op 4 januari uitspraak.

Meer DenD