Zaak Peter Gillis en gemeente Asten voor Raad van State

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De Raad van State in Den Haag heeft dinsdagochtend een zaak tussen Peter Gillis, eigenaar van Oostappen groep, en gemeente Asten behandeld. Dat bevestigt een woordvoerder van de Raad van State desgevraagd aan het ANP. Gillis, onder meer bekend van zijn SBS-realityserie Massa is Kassa, had illegaal arbeidsmigranten gehuisvest op zijn vakantiepark Prinsenmeer in Ommel. De gemeente gaf daar geen vergunning voor. De rechter in Den Bosch stelde Gillis eerder in het ongelijk. De Raad van State buigt zich nu over de zaak.

Nadat in 2019 door een toezichthouder van de gemeente was ontdekt dat Gillis illegaal arbeidsmigranten huisvestte op zijn vakantiepark, vroeg de vakantieparkenhouder in oktober 2020 alsnog een vergunning aan bij de gemeente Asten. Inmiddels bleven de migranten op het park Prinsenmeer wonen. Daarop kreeg Gillis een dwangsom van 500.000 euro.

Volgens Marcel Senders, die namens Gillis aanwezig was, waren de vakantieparkenhouder en gemeente Asten in gesprek om het huisvesten van arbeidsmigranten te legaliseren. De gemeente ontkent dit en blijft erbij dat de boete van 500.000 betaald moet worden. De Raad van State weet nog niet wanneer de uitspraak in de zaak zal plaatsvinden, omdat er nog een aantal bewijsstukken ontbreken. Gillis was zelf niet aanwezig bij de behandeling van de zaak.

Meer zaken

De zaak die dinsdag voor de Raad van State diende is niet het enige geschil waarbij Gillis te maken heeft met het Openbaar Ministerie. Begin september maakte Gillis ook nog bezwaar tegen een dwangsom van een miljoen euro die gemeente Peel en Maas hem had opgelegd. Bij controles op zijn vakantiepark De Berckt in Baarlo (Limburg) bleek dat Gillis daar eveneens illegaal arbeidsmigranten had gehuisvest, terwijl alleen recreatie er is toegestaan. De gemeente maakte bekend de dwangsom te gaan vorderen, maar Gillis kondigde aan bezwaar aan te tekenen. Volgens hem is de vordering van de gemeente verjaard.

De vakantieparkenhouder wordt ook nog verdacht van het mishandelen van zijn partner Nicol Kremers. Volgens het OM zou hij haar in mei van dit jaar onder andere in haar rug en neus hebben gebeten en tegen de muur hebben geduwd. De mishandeling zou hebben plaatsgevonden op Gillis’ vakantiepark Prinsenmeer. Eind mei bracht Gillis ook een nacht in de cel door.

De mishandelingszaak ligt momenteel stil omdat Kremers eerst gehoord moet worden door de rechter-commissaris. Gillis zei eerder niet te vrezen voor hetgeen zijn partner zal verklaren. “Ik zie het met vertrouwen tegemoet”, zei hij voor de camera van RTL Boulevard. De realityster gelooft erin dat hij en Kremers “een sterke relatie” hebben.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie