Zakenkrant: bioscoopketen Cineworld vraagt faillissement aan

Door: DitjesDatjes
19-08-2022

De Britse bioscoopketen Cineworld, de twee na grootste bioscoopketen ter wereld, vraagt faillissement aan. Dat meldt zakenkrant Wall Street Journal op basis van bronnen.

Cineworld heeft net als veel andere bioscoopketens last van lage bezoekersaantallen. Filmliefhebbers hebben na de pandemie moeite om de weg terug te vinden naar de bioscoopzaal. Cineworld heeft 751 vestigingen in tien landen, waaronder het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Tsjechië, Slowakije, Hongarije, de Verenigde Staten en Israël.

Enkele dagen geleden waarschuwde het Londense bedrijf nog voor tegenvallende resultaten vanwege een te beperkt aanbod van ‘blockbuster’-films en voorspelde nog maanden last te hebben van slechte bezoekersaantallen. Dat zou het verminderen van de schuld nog moeilijker maken.

Ook in Nederland leden bioscopen behoorlijk onder de coronacrisis. Het aantal mensen dat in Nederland een bioscoop bezoekt is in de afgelopen maanden echter weer toegenomen. Het jaar 2019 was het laatste jaar voor corona. “En bovendien een van de beste jaren ooit”, aldus Boris van der Ham van de Nederlandse Vereniging voor Bioscopen en Filmtheaters (NVBF). “Op dat niveau zitten we nog zeker niet.”

 

BuzzE

 

 

Meer DenD