Zangeres Karsu emotioneel: ‘Mijn oma ligt onder het puin in Turkije’

Oma Karsu ligt onder het puin
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

De paniek om de aardbevingen die Turkije heeft getroffen is groot. Ook zangeres Karsu is in paniek: zij probeert contact met haar familieleden in Turkije te krijgen. ,,Mijn oma ligt ergens onder het puin”, vertelt ze emotioneel in het radioprogramma ‘Met Het Oog op Morgen’.

De schade is enorm na de twee aardbevingen in het zuiden van Turkije. Het dodental in Turkije en buurland Syriƫ is inmiddels opgelopen tot boven de 5000 en daarnaast zijn er meer dan 20.000 mensen gewond. Nog steeds worden mensen onder het puin vandaan gehaald.

Met 3 van de 50 familieleden contact

Zangeres Karsu, die veel familieleden in Turkije heeft, vertelde vanochtend in het radioprogramma ‘Met Het Oog op Morgen’ dat het haar nog altijd niet is gelukt om met familieleden in contact te komen. ,,We zijn best wel een grote familie. We zijn wel met vijftig, waarvan we met zo’n drie contact hebben.”

De oma van Karsu ligt volgens haar ‘ergens onder het puin’, vertelt ze emotioneel. Haar oma is hulpbehoevend en kan niet meer goed lopen. ,,Het gebouw waarin ze woont is ingestort.” Hetzelfde geldt voor haar tante; ook zij ligt volgens Karsu onder het puin. Hoe het met de rest van haar familie gaat weet ze niet. ,,Het is bizar als ik het zo zeg. Ik denk dat ik het me nog niet zo realiseer.”

‘Heel moeilijk’

Karsu was op de dag van de aardbeving voor een klus in Istanbul. ,,Door de dag heen kregen we steeds meer informatie, maar voornamelijk ook geen informatie en geen contact. Dat is wat het heel erg moeilijk heeft gemaakt”, legt ze uit. Inmiddels is Karsu weer in Nederland, maar ze twijfelt om terug te gaan om te helpen. ,,Misschien ga ik nog wel, ik weet het niet.”

Tags

AardbevingKarsu

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie