Zangeres Lorde komt naar Nederland met nieuw studioalbum

Door: DitjesDatjes
22-06-2021

De Nieuw-Zeelandse zangeres Lorde doet volgend jaar Nederland aan tijdens een wereldtournee. Op woensdag 8 juni staat ze in AFAS Live in Amsterdam en speelt ze ook nummers van haar net aangekondigde album Solar Power. Haar nieuwe album komt dit jaar op 20 augustus uit.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Solar Power is haar eerste album sinds 2017, toen ze haar tweede studioalbum Melodrama uitbracht. Twee weken terug kwam de eerste single van het nieuwe album uit, dat ook Solar Power heet. In de eerste vijf dagen werd het nummer 30 miljoen keer gestreamd.

De zangeres bestormde de hitlijsten voor het eerst in 2013. Ze was pas zestien toen de single Royals haar een Grammy opleverde. Datzelfde jaar bracht ze haar debuutalbum Pure Heroine uit, dat drie keer platina werd. Inmiddels heeft Lorde meer dan 12 miljoen albums wereldwijd verkocht.

De wereldtournee in 2022 is haar eerste sinds 2018. De concertreeks start op 3 april in het Amerikaanse Nashville en eindigt op 23 juni in Berlijn. De kaartverkoop voor het concert in Nederland start vrijdag 25 juni om 10.00 uur.

 

BuzzE

 

 

Meer DenD