Zangeres maakt concertgebouwdebuut! Zó laat Maan van zich horen na lange vakantie

Zo laat Maan van zich horen na lange vakantie
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

Tweeënhalve maand was Maan de Steenwinkel (26) met vakantie. Ze voelde de behoefte om zich op te laden. Sinds haar deelname aan The Voice of Holland in 2016 staat haar leven op zijn kop. Maar op 1 juli staat Maan als herboren in het prestigieuze Amsterdamse Concertgebouw. 

Maan verzorgt op 1 juli de aftrap van de VriendenLoterij ZomerConcerten in het Concertgebouw. De zangeres zal haar grote hits én nummers van haar album Leven ten gehore brengen, begeleid door het Metropole Orkest. De ZomerConcerten duren tot en met 31 aug­ustus. De hele programmering beslaat zo’n tachtig concerten, uiteenlopend van pop, klassiek, jazz tot filmmuziek. Naast Maan nemen artiesten deel als Mike Boddé, jazzvioliste Julia Philippens, pianobroers Arthur en Lucas Jussen, Jaap Reesema en Racoon. 

Waanzinnig

Voor Maan betekent het ZomerConcert het einde van een lange vakantie. Voorafgaand aan die rustperiode vertelde ze: „Ik doe tweeënhalve maand niks. Ik wil heel even uitzoomen. Wat is er allemaal gebeurd de afgelopen jaren? Echt even loskoppelen. Ik denk dat dat wel heel fijn is.” Over haar optreden in het Concertgebouw (haar eerste) liet Maan weten: „Ik voel me vereerd om met het waanzinnige Metropole Orkest op deze historische muziekplek mijn muziek om te toveren. Het Concertgebouw is één van die plekken waar je als musicus ooit in je leven een keer wilt staan. Wat het publiek kan verwachten? Alles… maar dan anders.”

Succesvol

Dat Maan gevraagd is voor het openingsconcert zal niemand verbazen. Sinds haar deelname aan The Voice of Holland in 2016, waarvan ze de winnaar werd, is het enorm hard gegaan met haar carrière. Zo kreeg ze begin dit jaar nog de ‘Qmusic Top 40 Icon Award’ uitgereikt omdat ze de succesvolste Nederlandstalige zangeres in de geschiedenis van de Top 40 is. Begin 2019 was ze ook al uitgeroepen tot ‘Beste zangeres van het jaar’ bij de 100% NL Awards; Maan wist genomineerden Ilse DeLange en OG3NE toen achter zich te laten. 

Stiekeme plekjes

Toch bracht Maan pas in 2020 haar debuutalbum Onverstaanbaar uit. Het album kwam binnen op de eerste plek in de Nederlandse Album Top 100. In oktober vorig jaar bracht ze haar tweede album Leven uit. Haar eigen leven lijkt een droom. De zangeres kwam 26 jaar geleden ter wereld in Utrecht en groeide op in het Noord-Hollandse dorp Bergen. Daarover vertelde ze: „Vroeger kende ik alle mensen. Het was echt mijn dorp. Ik kende alle speelplaatsjes en alle stiekeme hoekjes. Ik voelde me daar heel erg thuis.”

Glitter en glamour

Tegenwoordig woont Maan in Amsterdam. „Ik woon samen met een van mijn beste vriendinnen. Ik wilde, voordat we allemaal settelen, nog een keer een soort studentenleven ervaren. Het liefst leid ik zo veel mogelijk een leven zoals mijn leeftijdsgenoten. Kijk, je kunt heel snel aan dit leventje wennen: alles rijk en luxe, glitter en glamour, maar ik wil mezelf daar niet in verliezen. En gewoon met de fiets, trein en metro gaan en mijn boodschappen doen.” Ze mag dan gewoon willen blijven; het succes levert haar geen windeieren op. Voor een halfuur optreden, vraagt Maan minimaal € 13.750 en haar vermogen zou inmiddels een slordige € 1,5 miljoen zijn.

Geen sensatie

Ook op het amoureuze vlak is Maan succesvol. Ze heeft tegenwoordig een relatie met
de Haagse Goldband-zanger Karel Gerlach, bekend van Noodgeval. Vóór Karel was ze samen met Tony Junior, met wie ze in 2018 een relatie kreeg. „Hij was mijn eerste echte vriendje. We hebben samen veel moois meegemaakt.” Na de breuk liet Maan weten: „Helaas zijn Toon en ik aangekomen op het punt om niet meer samen te zijn. We houden ontzettend veel van elkaar en zullen altijd in elkaars hart zitten. Er is geen sensatie, niks heftigs maar gewoon twee mensen die hebben besloten om hun eigen weg te gaan.”

Fysieke toenadering

Maan zegt dat ze niks heeft met datingapps en onenightstands. Dat eerder het gerucht ging dat ze een affaire had gehad met Marco Borsato, destijds haar Voice-coach, zal koud op haar dak zijn gevallen. Toch was het Borsato die dat gerucht het eerst naar het land der fabelen verwees. „Het is gewoon niet wáár. Ik heb Maan met respect gecoacht als één van de grote successen van The Voice. Ik heb haar niet gezoend, we zijn niet uit geweest, we hebben niet gedatet – er is helemaal niets gebeurd.” Later zei Maan dat er bij The Voice van enige fysieke toenadering geen sprake was geweest. „Ik ben altijd met alle respect behandeld.” Ooit zei Maan: „Iedereen heeft dromen, grote of kleine. Dromen werkelijkheid laten worden, kan best spannend en uitdagend zijn.” Ze spreekt uit ervaring.

Wat als..?

Op 1 juli is Maan live te zien in het Concertgebouw en daarmee gaat opnieuw één van haar dromen in vervulling. Hoe haar leven eruit had gezien als The Voice haar niet dit grote zangsucces had gebracht? „Als het in de muziek niet zou lukken, had ik dokter of psycholoog willen worden.” 

Tags

CONCERTCONCERTGEBOUWMAAN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck