ZDF prijst Haanappel om pioniersrol in mannelijke mediawereld

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

ZDF prijst Joan Haanappel om de pioniersrol die zij heeft vervuld in de “mannelijke mediasportwereld”. Dat laat een woordvoerder van ZDF maandag weten in reactie op het overlijden van het schaatsicoon. Haanappel werkte begin jaren tachtig als verslaggever voor de Duitse zender.

“De redactie probeerde al vroeg de rigide mannenwereld in de sportmedia te doorbreken door vrouwelijke presentatoren in te zetten”, meldt de zender in een verklaring. “Joan Haanappel leverde daar een belangrijke en blijvende bijdrage aan. Het team herinnert zich een geweldige vrouw en presentator en denkt met veel plezier aan haar terug.”

Haanappel haalde drie bronzen medailles op Europese Kampioenschappen en deed tweemaal mee aan de Olympische Spelen, waar ze als dertiende en vijfde eindigde. Na haar vijfde plaats op het WK van 1960 koos ze ervoor om te stoppen met schaatsen.

Na haar sportieve loopbaan werkte Haanappel lange tijd als commentator en verslaggever bij onder meer de NOS, ZDF en Eurosport. De voormalige kunstschaatsster overleed vrijdag op 83-jarige leeftijd in een ziekenhuis in het Belgische Leuven.

 

BuzzE

 

 

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck