Zegt Matthijs van Nieuwkerk Nederland vaarwel?

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Lola van Leeuwen

Een nieuw tv-avontuur voor Matthijs van Nieuwkerk. Volgens het Belgische Het Laatste Nieuws flirt de DWDD-presentator met de Vlaamse televisie. De kans is vrij groot dat hij Nederland zal inruilen voor België.

Uit de spotlights

Eva Jinek naar RTL, Linda de Mol naar SBS. BN’ers zijn altijd druk met overlopen naar andere tv-zenders. En nu is het de beurt aan Matthijs van Nieuwkerk. De presentator overweegt om een tijdelijke overstap te maken naar de Belgische televisie zodat hij even uit de spotlights in Nederland kan stappen.

Vlaams uitstapje

Van Nieuwkerk zal niet de eerste Hollander zijn die naar de zuiderburen overloopt. Jan Mulder was hem al voor. De ex-voetballer zal daar voorlopig ook nog even blijven. Mulder heeft namelijk onlangs een contract getekend bij het commerciële VTM terwijl hij voorheen jaren bij de publieke VRT heeft gezeten. Daarnaast hebben Marc-Marie Huijbregts en Paul de Leeuw ook al eens een Vlaams uitstapje gemaakt in hun tv-carriere.

‘Graaier’

HLN voorspelt dat Matthijs voor dezelfde zender als Jan Mulder gaat kiezen. Het zou een tactische zet zijn van de presentator. Aangezien het salaris van Van Nieuwkerk een veel besproken onderwerp is, denkt dat HLN een tripje naar België hem de stempel ‘graaier’ kan voorkomen. In 2018 verdiende Van Nieuwkerk zo’n 363.000 euro netto bij BNNVARA. Dit zal vanaf volgend jaar veranderen en zou hij wellicht bijna 169.000 moeten inleveren. Ook loopt zijn contract bij de publieke omroep af.

Om even in de luwte te blijven, zou de 59-jarige Matthijs een uitstapje naar Vlaanderen wel overwegen.

 

Tags

BELGIEDWDDMATTHIJS VAN NIEUWKERKNEDERLAND

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck