ZIEN: Bouw villa Mabel eindelijk in volle gang

Villa Mabel krijgt vorm
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Na een hoop tegenslagen is de bouw van de droomvilla van Mabel van Oranje eindelijk in volle gang. De villa staat in de steigers en over een korte tijd kan de villa worden opgeleverd aan Mabel. En zó ziet het er nu uit…

Mabel kocht vier jaar geleden een huis aan de Loosdrechtse Plassen, dat zij liet slopen om haar droomvilla te bouwen. Sindsdien heeft ze te maken gehad met een hoop tegenslagen. In april 2021 viel de bouw stil en er gebeurde tien maanden lang niets op de bouwplaats.

Tegenslagen

Mabel wijzigde een aantal van haar plannen vanwege de beveiliging. De villa werd een stukje opgeschoven waardoor de hele vergunningsprocedure opnieuw startte. Gelukkig ging de gemeente uiteindelijk akkoord en begin dit jaar kwam de bouwplaats weer tot leven en werd er gewerkt aan het nieuwe bouwplan. Maar niet veel later werd de bouw wéér stilgelegd. Mabel vroeg opnieuw een vergunning aan omdat ze naast de villa ook een compleet nieuw botenhuis wilde bouwen. Toen stuitte Mabel op een nieuw probleem: de oeverlijn van de kavel moest worden aangepast en daar waren beschermde diersoorten aanwezig. In het broedseizoen moest de bouw dus opnieuw gestaakt worden.

In volle gang

Na al deze tegenslagen is de bouw inmiddels eindelijk in volle gang. Op foto’s die BekendeBuren deelt is te zien hoe de villa in de steigers staat. Het lijkt erop dat de villa over een korte tijd kan worden opgeleverd aan Mabel. Wel is het nog de vraag of Mabel ook daadwerkelijk zal gaan wonen in het optrekje, want Mabel woont al een lange tijd met haar dochters in Londen. Ze zal in ieder geval wel vaker langskomen in Nederland, iets waar Beatrix en de rest van de familie ongetwijfeld blij mee zullen zijn.

Tags

MABELZIEN

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck