ZIEN: Diederik Gommers onder aanval bij Jinek

Diederik Gommers
Door: Eva Steins
02-02-2021

Journalist Wouter de Winther liet zich bij Jinek gisteravond flink kritisch uit tegenover zijn tafelgast Diederik Gommers. De Telegraaf-journalist vindt dat Gommers een ‘verwarrend en verontrustend’ beeld voor kijkers thuis schept.

De sfeer sloeg gauw om toen de Winther zich kritisch uitliet over Gommers. Volgens de journalist laat de ic-arts zich op tv te makkelijk uit over verschillende onderwerpen rondom de coronacrisis. Volgens hem levert het feit dat Gommers een ic-arts is het bij kijkers thuis een ‘verwarrend beeld’ op.

Ic

Wouter voelde Diederik flink aan de tand en keerde zich halverwege de uitzending tegen hem.

,,Ik heb ook wel het idee dat sommige mensen die verstand hebben van ic’s – toevallig zit meneer Gommers tegenover mij – ineens ook verstand menen te hebben van een heleboel andere zaken. Ik denk dat dat wel een heel verwarrend beeld oplevert, ook voor veel kijkers, omdat die denken: u heeft een witte jas aan.”

Volgens Wouter verandert de mening van Diederik te gauw.

,,Net als meneer Kuipers, die ook met veel gezag vertelt hoe de wereld in elkaar zit, komt u met meningen die ook weer gedurende de week of de volgende dag alweer veranderen”, aldus de journalist.

De Winther voelt Gommers flink aan de tand. ,,Dat geeft een verwarrend en verontrustend beeld voor veel kijkers en mensen die toch bouwen op expertise. Zij denken dat u, omdat u een witte jas aan heeft, ook verstand heeft van allerlei andere zaken waar u zich ook over uitlaat.”

Operaties

Diederik schrikt duidelijk niet van de plotselinge kritiek en weet zich rustig te verweren.

,,Ik begrijp wat je zegt – en dat mag – maar wij zijn wel dokters, snap je? Als je dokter bent… Natuurlijk kun je zeggen: ‘Ik eis alles op voor mijn intensive care, want ik wil dat het alleen maar voor de intensive care goed geregeld wordt’, maar wij krijgen ook signalen over kinderen en wij zien ook dat operaties worden uitgesteld.”

Volgens Gommers worden honderdduizend operaties uitgesteld. ,,Dat voel je. Dan kun jij zeggen: ‘Ja, Diederik, je hebt in één keer veel meer verstand van andere dingen’, maar dat neem je wel mee, snap je?”

Toch blijft Wouter bij zijn standpunt. ,,Ja, maar er zijn heleboel mensen die allerlei dingen ervaren en daar ook graag over vertellen, maar waar ze u nou graag over wilden horen zijn de ic’s en niet al die andere zaken.”

Bekijk het fragment hier:

Meer DenD