ZIEN: Dit is het gezin van Dick Schoof

Dick van Schoof en zijn dochters
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Maar weinig Nederlanders kennen Dick Schoof, de beoogd kandidaat minister-president van de fractievoorzitters van PVV, VVD, NSC en BBB. Dít is het gezin van de topambtenaar.

Formateur Richard van Zwol maakte Schoofs kandidatuur gisteren bekend tijdens een persconferentie over de kabinetsformatie. De vier partijleiders reageren enthousiast. ,,Hij is een een hele sterke man. Met de juiste ervaring met crisissen”, zegt PVV-leider Wilders.

Dick Schoof

De 67-jarige Schoof is oud-topman van de geheime dienst AIVD, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) en oud-directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Op dit moment is Schoof secretaris-generaal van het ministerie van Justitie en Veiligheid. Dat is de hoogste ambtenaar van dat ministerie. Hij werkte eerder als topambtenaar op verschillende ministeries.

Omdat hij geen lid is van een partij, ziet Wilders Schoof als een premier die ‘boven de partijen’ zal staan. ,,Niet alleen voor ons, maar voor heel Nederland kan hij een hele goeie premier zijn”, aldus Wilders.

Gezin

Met Schoof kiest de coalitie voor iemand zonder politieke ervaring voor de schermen, waardoor veel Nederlanders de topambtenaar niet kennen. Maar een kijkje op zijn social media leert dat Dick getrouwd was met Yolanda Senf. Samen hebben ze twee dochters uit China geadopteerd: Yasmin en Celine.

Vriendin

Inmiddels heeft Dick een nieuwe vriendin. Toen hij gevraagd werd voor deze functie, heeft hij er eerst met haar over gesproken. ,,Ik heb er intensief over nagedacht”, zei Schoof gisteren tijdens zijn toespraak. ,,Met mijn vriendin en twee volwassen kinderen heb ik gesprekken gevoerd, elkaar diep in de ogen gekeken en toen heb ik ’ja’ gezegd. Ik heb het niet lichtvaardig gedaan.”

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck