ZIEN! Glazen brug in China kost toerist bijna het leven

Glazen brug breekt
Door: Lies Jansen
10-05-2021

Een toerist belandde tijdens zijn wandeling over een glazen brug in een nachtmerrie. De glazen vloer van de Chinese brug viel door de extreme omstandigheden te pletter. De man ziet op bijna honderd meter hoogte de grond onder hem verdwijnen… 

Tekst gaat verder onder advertentie
   

Geliefde attractie

Meer dan negentig meter hoog is de glazen brug in de Chinese stad Longjing. De brug loopt over een prachtig natuurgebied bij de Piyan-berg. Door de glazen constructie is het mogelijk dit natuurgebied vanaf een bijzonder perspectief te bekijken. Hierdoor is het een geliefde attractie voor vele toeristen. Door extreme weersomstandigheden veranderde deze populaire attractie in een nachtmerrie. Met windstoten van meer dan 140 km/u begaf een deel van de brug het.

Hangen aan reling op meer dan 90 meter hoogte

Een toerist die over de brug wandelde was halverwege de glazenconstructie, toen de brug het op sommige plekken begaf. De brug verloor grote stukken van de glazen vloer. Op beelden is te zien dat de toerist zich vasthoudt aan de reling op bijna honderd meter hoogte. Brandweer en politiemedewerkers wisten de man te redden. De man is daarna ter controle naar het ziekenhuis gebracht.

Foto’s van de man die aan de reling hangt zijn te bekijken via deze link. 

Foto’s van de man die zich vasthoudt aan de reling.
Toeristen over brug.
Brug tijdens storm.

Meer DenD