ZIEN: Het filmpje van scheldende prins William wat YouTube verwijderde

Scheldende prins William verwijderd van YouTube
Door: Charlotte Wijnen
28-06-2022

Er is een video opgedoken waarin prins William een fotograaf uitscheldt voor ‘walgelijk’ en hem verwijt zijn gezin te stalken. De video verscheen maandag op YouTube en werd duizenden keren bekeken, waarop het Britse koningshuis ingreep en de opname liet verwijderen. De beelden staan echter wel nog op TikTok en worden massaal gedeeld op Twitter.

Op de beelden is te zien hoe een fotograaf opnames probeert te maken van William die met zijn gezin aan een fietstocht bezig is. Volgens Kensington Palace was de man het koninklijk gezin aan het stalken tijdens een privétochtje.

‘Je bent schandalig, je bent walgelijk’

Terwijl de fotograaf aan het filmen is, kan William zijn woede amper beheersen. ,,Je kwam hier om ons te zoeken. Je bent schandalig, je bent walgelijk. Hoe durf je je zo te gedragen?”, roept hij naar de man.

Zijn vrouw Kate Middleton en hun drie kinderen, prinses Charlotte, prins George en prins Louis waren mee met het fietstochtje, maar komen niet in beeld. Wel hoor je Kate op de achtergrond zeggen: ,,Je reed langs ons huis, ik zag je.”

Verwijderd door YouTube

De video is al een jaar oud, maar dook maandag plotseling opnieuw op. De beelden werden in korte tijd bijna 20.000 keer bekeken. Het Britse koningshuis heeft YouTube volgens Britse media direct gevraagd de video te verwijderen. Vervolgens belandde de opname op TikTok en wordt nu massaal gedeeld op Twitter.

Meer DenD