ZIEN: Hier gaat Amalia wonen in Amsterdam

Woning Amalia in Amsterdam
Door: Charlotte Wijnen
20-07-2022

Hoewel het erop leek dat Amalia het nieuwe huisgenootje van Eloise zou worden, blijkt Amalia in een ander huis te gaan wonen. Net als Eloise gaat de prinses wonen aan één van de Amsterdamse grachten.

Amalia gaat in een studentenhuis wonen vlakbij het pand waar Eloise gaat wonen. De prinses huurt het huis van de familie Dreesman, de buren van de vakantievilla van Willem-Alexander en Máxima in Griekenland. Dat meldt weekblad Weekend.

Zeggenschap over huisgenoten

Een zoon van de buren woonde er de afgelopen jaren met zijn vrienden en medestudenten. Willem-Alexander hoeft geen miljoenen neer te leggen voor het pand, maar heeft door het hele pand te huren wel zeggenschap over wie er bij Amalia mag wonen. De huidige studenten vertrekken en maken plaats voor de nieuwe huisgenoten van de prinses.

Vijf woonlagen

Het huis bevindt zich op een toplocatie. Het bevindt zich aan één van de Amsterdamse grachten en in de buurt zijn tal van leuke boetiekjes en restaurants te vinden.

Hoewel het een prachtig huis is om te wonen, beschikt het niet over overbodige luxe. Wel heeft het vijf woonlagen en beschikt het over drie badkamers, waardoor er in de ochtend geen discussies zullen ontstaan over wie er als eerste de badkamer mag gebruiken. Daarnaast is er een balkon én een dakterras, zodat Amalia toch nog lekker buiten kan zitten.

Kijk HIER binnen in het studentenhuis

Meer DenD