ZIEN: Koninklijk gezin poseert voor jaarlijkse fotoshoot

Koninklijk gezin|
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Van onze redactie

De jaarlijkse zomerfotosessie met het koninklijk gezin vindt vanochtend weer plaats. Koning Willem-Alexander, koningin Máxima en prinsessen Amalia, Alexia en Ariane poseren in de tuin van Paleis Huis ten Bosch.

Eerste keer sinds juli

Het koninklijk gezin ontvangt de media voor de traditionele fotosessie aan het begin van de zomervakantie. Rond 10.00 uur vanochtend verschijnen de royals in de tuin voor het fotomoment.

Het is de eerste keer sinds vorig jaar juli dat het koninklijk gezin voor zo’n sessie poseren. Normaal gesproken vindt er twee keer per haar een persmoment plaats. Maar het gezin ging vanwege de coronacrisis niet op wintersportvakantie naar Lech, dus was er geen fotosessie eerder dit jaar. Er werd toen ook geen alternatief georganiseerd.

Na afloop van de fotosessie beantwoordt het koningspaar enkele vragen van verslaggevers. Vanwege corona moet de aanwezige pers aan verschillende regels voldoen. Zo moeten ze een vaccinatie- of herstelbewijs laten zien of een negatief testbewijs hebben.

Veranderingen

Na de zomer wacht het koninklijk gezin een aantal veranderingen. Zo zullen prinsessen Amalia en Alexia hoogstwaarschijnlijk minder thuis zijn in Paleis Huis ten Bosch. De 17-jarige Amalia slaagde vorige maand cum laude voor haar eindexamen, maar wil niet meteen een studie doen. Ze gaat eerst een tussenjaar nemen om te reizen, leuke bedrijven te leren kennen en andere dingen die ze later in haar leven niet meer kan doen.

Alexia gaat na de zomer studeren aan het United World College of the Atlantic in Wales. Daarmee treedt ze niet alleen in de voetsporen van haar vader Willem-Alexander, maar ook in die van prinses Elisabeth van België. De school wordt gezien als één van de meest prestigieuze ‘middelbare scholen’ ter wereld. Ook de Spaanse prinses Leonor start er komend schooljaar.

BUZZR

Tags

AMALIAARIANEKONING WILLEM-ALEXANDERKONINGIN MAXIMAMAXIMAPRINSES ALEXIAWILLEM-ALEXANDER

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck