ZIEN: Nieuw portret Queen Elizabeth vrijgegeven

Nieuwe foto van Elizabeth
Door: Charlotte Wijnen
02-06-2022

Om het begin van het 70-jarig jubileum van Queen Elizabeth in te luiden, is er een nieuw portret vrijgegeven. Hoewel ze wordt bestempeld als ‘fragiel’, is daar op de foto niets van terug te zien.

De festiviteiten voor het jubileum van de Queen zijn in Engeland losgebarsten. De mijlpaal wordt overal in het land gevierd: naar schatting zullen er zo’n 40 miljoen Britten aan de festiviteiten en buurtfeesten deelnemen.

Ter ere van jubileum

Bij de start van de festiviteiten rond het regeringsjubileum heeft Buckingham Palace een nieuw portret van de Queen vrijgegeven. De foto is genomen op Windsor Castle, waar de 96-jarige vorstin tegenwoordig woont en werkt. Ze zit op een bankje voor het raam, met op de achtergrond de beroemde toren van het paleis. Hoewel haar gezondheid broos is, ziet ze er gezond en gelukkig uit.

De foto werd vorige week genomen door fotograaf Ranald Mackechnie en is speciaal ter ere van haar jubileum gemaakt. ,,Hare majesteit de koningin is de eerste monarch in de Britse geschiedenis die een platinajubileum viert”, aldus de Britse koninklijke familie.

Dit draagt de Queen

Elizabeth draagt op de foto geen tiara of kroon. Het geheel dat ze draagt is eigenlijk redelijk simpel: een pastelblauwe jurk van Angela Kelly in combinatie met een parelketting. Om haar pols schittert nog een prachtig horloge.

Om haar ringvinger draagt ze echter wel iets speciaals, namelijk de diamanten verlovingsring die ze kreeg van haar overleden echtgenoot prins Philip.

Meer DenD