Zien: Primeur Mijn Bloedmooie Zeeland van Paskal Jakobsen

Blof
Door: Jos La Grande
21-07-2021

Het is vers van de pers: Zeeland heeft een nieuw volkslied. Pascal Jakobsen, de leadzanger van de Zeeuwse BLÖF, en zijn ‘friends; zingen Mijn Bloedmooie Zeeland.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

,,Vijf dagen heb ik mogen optreden met mijn vrienden Jeremy Lacombe en Robert Stoltink. Op de dag van deze video opname diende Jordy zich aan. Hij zou toch al ‘s avonds komen kijken, dus dan kon hij net zo goed meespelen.”

De vireienden vonden elkaar in de muziek en in hun liefde voor de provincie Zeeland.

,,We waren ineens een band met een bassist erbij”, aldus Pascal Jakobsen. ,,Dit liedje ‘Mijn Bloedmooie Zeeland’ is een vertaling van Peter en van mijn hand. Het origineel heet ‘Oh My Sweet Carolina’ en is van Ryan Adams. Voor mijn theatertour van een aantal jaren geleden was deze vertaling al gemaakt.”

Eerder zong Jakobsen over ‘Zoutelande’, een van de grootste hits van BLÖF, en uiteraard ‘Aan de kust’. Binnenkort komt de zingende vrachtwagenchauffeur Frank Live ook met een muzikaal eerbetoon aan Zeeland.

Luister hier naar ‘Mijn Bloedmooie Zeeland’:

Dit is het origineel van Peter Slager van zijn album Slik:

Meer DenD