ZIEN: Privéjet Elvis Presley in de verkoop

Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Eén van de privévliegtuigen uit de collectie van Elvis Presley wordt volgende maand verkocht. Presley kocht het vliegtuig in 1976 voor 840.000 dollar, en vermoedelijk wordt het nu voor véél meer verkocht…

De privéjet stond samen met een ander vliegtuig op landgoed Graceland, waar Presley tot zijn dood in 1977 heeft gewoond. Het gaat om een Lockheed L-1329 JetStar, die de muzieklegende nog geen jaar voor zijn dood kocht. Hoewel de koper flink opknapwerk te wachten staat, zal het vliegtuig ongetwijfeld voor een flinke prijs verkocht worden.

Museumstuk

Het interieur van de privéjet werd destijds geheel naar de wensen van Presley ingericht. Naast de fluwelen stoelen werd er een televisie, videorecorder en cassettespeler geplaatst, wat erg modern was in die tijd. De laatste decennia stond het toestel in de woestijn bij Roswell op een vliegtuigkerkhof. De vele jaren in de zon hebben sporen achtergelaten op het toestel en ook beschikt het niet meer over motoren. Momenteel staat het vliegtuig op een vliegveld in New Mexico, om in januari naar veilinghuis Mecum te gaan. Het vliegtuig zal vermoedelijk verkocht worden aan iemand die het gaat gebruiken als museumstuk.

Tags

Elvis PresleyVideozien

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck
  • micazu: Mijn huis, jouw vakantie