ZIEN: Schokkende foto ‘mishandelde’ Kate Middleton gaat internet rond

Foto mishandelde Kate Middleton schokt kijkers
Door: Charlotte Wijnen
29-11-2021

Er gaat een schokkende foto van Kate Middleton rond. De foto, waarop de hertogin te zien is vol blauwe plekken, snijwonden en bloed, is gebruikt in een campagne tegen huiselijk geweld.

Tekst gaat verder onder advertentie
   

De gefotoshopte foto is in heel Europa te zien als onderdeel van een campagne om een einde te maken aan geweld tegen vrouwen. Naast Kate, gaan er ook bewerkte beelden rond van koningin Letizia van Spanje, de Amerikaanse vice-president Kamala Harris en van Ursula von der Leyen, hoofd van de Europese Commissie.

Zónder toestemming

De foto’s zijn bewerkt door de Italiaanse kunstenaar Alexsandro Palombo. ,,Waarom zou een vrouw aangifte moeten doen van het geweld als ze na de melding niet wordt beschermd door de instellingen en toch wordt vermoord?”, schrijft hij bij de beelden op Instagram. ,,Ik zie alleen dat de politiek vrouwen uitnodigt om aangifte te doen, maar zonder de verantwoordelijkheid op zich te nemen om de slachtoffers bescherming en steun te geven. Het is aan de politiek, de instellingen en de staat om deze verantwoordelijkheid op zich te nemen.”

Kensington Palace zou niet hebben geweten dat de foto van de hertogin werd gebruikt als onderdeel van de campagne, zo meldt The Sun.

Meer DenD