ZIEN: Topmodel Romee Strijd blijkt vastgoedkoningin

Romee Strijd
Door: Charlotte Wijnen
17-06-2021

Topmodel Romee Strijd heeft een nieuwe hobby gevonden. Nadat haar modellencarrière stil begon te liggen, stapte ze in het vastgoed. En ze heeft al het een en ander gekocht…

Tekst gaat verder onder advertentie
   

1500 euro in de maand

Met haar modellencarrière verdiende ze ongeveer vijf miljoen euro en een deel daarvan heeft ze tijdens de lockdown gespendeerd aan huizen.

In Amsterdam kocht ze voor 430.000 euro een driekamer-appartement. Een hypotheek had ze niet nodig, ze betaalde het gewoon van haar eigen bankrekening. Het heeft een moderne witte keuken, een badkamer met douche en een heerlijk balkon waarop ze kan genieten van het mooie weer. Ze verhuurt het pand voor 1500 euro in de maand.

Drie appartementen

In Zoetermeer, waar Romee vandaan komt, kocht ze zelfs drie appartementen. Voor het eerste pand heeft ze flink overboden. Het stond te koop voor 225.000 maar bood er 245.000 op. Er was een flinke run op het huis en ze wilde er blijkbaar zeker van zijn dat het huis in haar bezit kwam.

In een ander complex in Zoetermeer kocht ze twee appartementen, waarbij ze bij de ene zelfs 30.000 euro overbood en er 305.000 euro voor betaalde. Voor het andere appartement betaalde ze een stuk minder: 270.000 euro. Volgens het weekblad Weekend woont hier de broer van haar man Laurens.

Starters kansloos

Romee tikte voor alle vier de appartementen zo 1,25 miljoen euro af, allemaal van haar eigen bankrekening. Haar man Laurens is overal mede-eigenaar van. Omdat ze de appartementen verhuren, levert het maandelijks wel 5000 euro op.

Tegenwoordig is er veel kritiek op woningbeleggers zoals Romee. Omdat ze genoeg centen in de portemonnee hebben, kunnen ze gemakkelijk flink overbieden. Hiermee maken ze starters kansloos om de woning te kunnen kopen.

Meer DenD