ZIEN: Vrachtschip vaart woonwijk binnen en veroorzaakt enorme ravage

Vrachtschip veroorzaakt ravage
Deel op Facebook Deel op Twitter Deel op WhatsApp
Charlotte Wijnen

Een enorme ravage in Leeuwarden: vanochtend is een vrachtschip een woonwijk binnengevaren nadat de schipper onwel was geworden. Het schip heeft daarbij meerdere boten en een steiger geramd.

Volgens Omroep Friesland kwam het schip vanochtend rond 7:00 uur in de problemen, iets na 8:00 werden buurtbewoners opgeschrikt door ‘enorme herrie’. Toen ze gingen kijken zagen ze een enorm schip dat plotseling door hun woonwijk aan het varen was.

‘Ik zag een enorme rijnaak in mijn tuin varen’

,,Ik werd wakker en hoorde een enorme herrie”, vertelt buurtbewoner Robert Blonk aan Omroep Friesland. ,,Ik zag een enorme rijnaak in mijn tuin varen. Volgens mij heeft hij op volle vaart alles hier weggevaagd.”

Er werden direct beelden gemaakt van het bijzondere tafereel. Het schip ramde tegen steigers en andere boten aan en heeft een enorme ravage veroorzaakt. Blonk is één van de bewoners die schade heeft. ,,De steigers en de boten die eraan hingen. Bij mij, bij m’n buren en verderop nog meer. De tuin is nog wel redelijk, maar de steiger en de beschoeiing is allemaal weg.”

Schipper onwel

Volgens Richard Hoekstra, de eigenaar van het schip, is de schipper onwel geworden. ,,Zijn vriendin was erbij, ze hebben water over hem heen gegooid. Daarna hebben ze hem onderzocht, later moet hij naar het ziekenhuis”, vertelt hij. ,,Gelukkig is de schade alleen materieel, dat wordt allemaal gedekt.”

Tags

GESPREK VAN DE DAG

Lees verder

Mis geen enkele winactie!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Facebook Twitter

DenD Partners

  • Dirk
  • Brookland
  • LAM jouw museum
  • Dirck